Bil, jobb & Baywatch

Nu är det spikat. Nyår går av stapeln på Gräsö. Drömde inatt att jag missade färjan som jag ska ta 22.45. Men Jonny lugnade mig imorse med att det går en halv tolv också. puh.

Igår när jag skulle till jobbet startade självklart inte Forden. Bilen från helvetet. Fick ta volvon igår och idag skulle vi koppla igång den med atrtkablar så Petter och Jonny kunde ta den till Öregrund. Satte dit kablarna och jag höll för öronen ifall dom hade kopplat fel och bilen skulle sprängas. Men icke. Inte ett ljud. Försökte även att putta och bogsera igång den, men den behagade inte att starta idag. Någon som vill ha en icke fungerande Ford till en nätt summa? Hör av er till mig i så fall så jag blir av med den jäveln!

Skjutsade Petter och Jonny till Gränby fick dom ta bussen därifrån. Jag åkte och jobbade, kom hem och nu sitter jag här. Ska lägga mig i sängen och titta på Baywatch som vi köpte när vi var i Svall. Återuppliva lite gamla minnen.


Den här bilden är från när vi var i Thailand i mars. Hade inte varit så tokigt att vara där nu, när det är -7 grader här i Uppsala.

G'natt

Ständiga frågan

Denna ständiga fråga... Vad ska vi göra på nyår? Min dag är plnerad med jobb fram till halv tio. Men sen då? Petter ska på Gräsö med alla andra. Jag har blivit bjuden att komma till Angelica efter jobbet och fira tolvslaget där. Frågan lyder, frågan lyder: ska jag åka till Gräsö efter jobbet och vara där med Petter eller ska jag åka till Angelica? Tricky question. Om ja åker till Gräsö kommer jag vara där vid elva ungefär. Kanske kvart över. Alla kommer vara packade och jag kommer liksom efter. Plus att Silla blir ensam över natten. Om jag åker till Angelica kommer jag vara där vid tio. Kommer vara där och fira tolvslaget, utan Petter. Känns lite tråkigt att inte fira nyår med han. Får se hur det blir.
 

Så här vackra var vi förra året. Hemma hos KL i Sollefteå. Gillar våra miner. Petter var med då också, men han gömde sig nog från våran sång på den här bilden antar jag :)

Ikväll på jobbet hade Emelie med sig chips och dipp. Vi firade att hon ska börja plugga till sjuksköterska. Så hon och jag satt där och tryckte i oss detta svull medans vi såg på "världens fetaste barn". Vi hade morötter och dippade också, så lite nyttiga var vi.

Nu blir det fotboll med Petter och Jonny. Tillbehör: pistagenötter, chilinötter, nonstop, knäck, julmust och två chokladaskar. Är det jul så är det.  

Julafton i bilder

God morgon! Nu är det dusch och iväg till jobbet som gäller. Lägger upp lite bilder från julafton, några snodda från kusin Lina.


Letade tomten och hittade han på Storhälla.


Julbordet


Mat mat mat


I väntans tider... på mat


Kusiner och P-G


Tomten kom igen!


Wilma fick lite fler julklappar än mig...


Min fina spikmatta :)


Anton fick guitarrhero. Det roade vi oss med i ganska många timmar.


Tusse trött efter julfirandet.


Hemma igen

Hallå!

Nu är jag hemma i Uppsala igen. Åkte från Sundsvall idag mitt på dagen. Självklart var hela Sveriges julfirare ute på E4:an. Gick 60 vissa stunder. Petter var ganska irriterad. Fick presentkort på IKEA och pengar till mobil av pappa och Anki. Så igår var vi till Birsta och kikade runt lite, hittade ingen mobil dock. Nu ska jag och Petter åka och handla mat. Blir julbord, inget skämt. Jag ska göra jansson i alla fall. Tog bara en bit av det på julbordet och kan omöjligt vänta tills nästa jul innan jag äter det igen.

Imorrn blir det jobb. Igen. Kan inte fatta att jag har varit ledig mer än en vecka. Känns som två dagar. Men nästa vecka, den 8:e, drar vi till fjällen med jobbet. Skoj skoj.

God morgon

Guitarr Hero och älgstek bestod dagen av igår. Mycket trevligt. En ostbricka som hette duga hade vi också. Har nyss vaknat och väntar på att någon ska dra igång projektet att åka till Sundsvall. Ikväll blir det middag och julafton igen hos pappa. En sväng till moster, kusiner och kusinbarn är också inräknat. Och Petter kommer till pappa ikväll. Hoppas han har med sig en julklapp till mig :) KF:en (Kattfan=Silla) var borta i ca tolv timmar igår också. Gick med täckbyxor och ficklampa och lyste efter henne i alla tänkbara vrår, hörn, skogar och garage. Men till slut klockan tio på kvällen sprang hon in som om inget hade hänt. Nu får hon va inne tills vi åker, som straff. 
Var hemma hos Wallins igår och gick igenom Karins kläder som hon ska slänga. Var några påsar det. Fick ihop en hel IKEAkasse med kläder. Bra jobbat. Jag, Lina och Anton var på gravarna i Långsele också och tände ljus. En spade hade varit lägligt, men pulsa gick bra det också. 
Nej. Nu blir det frukost sen Sundsvall.  

God Jul i efterskott

God Jul mina kära vänner. Igår var det fullt upp med tomtar, trycka ner så mycket mat som möjligt i halsen och glögg. Hann helt enkelt inte skriva nått. Vi började emed tomtning uppe på Storhälla, ett berg ovanför mammas hus. Jag hämtade tomten, som var Karin Wallin, åkte till Rådom och hämtade tomteoutfitten och sen var det full fart mot Storhälla. Va där uppe ett tag tills tomten tyckte att masken för ansiktet skavde för mycket och jag fick skjutsa hem henne på skotern. Passade även på att tomta för Linn och hennes familj som bor på vägen. Linns mamma var något överlycklig att se en livs levande tomte. Även Linns mormor var imponerad. Efter det styrde jag tillbaka upp på berget och vi drack glögg och grilla korv en bra stund. Åtta starkvinglögg gick åt. Är det julafton så är det.
Sen blev det Kalle och mat. Åt mig fördärvad. Det är en speciell känsla på julafton när det gäller maten. Det är som om man aldrig mer ska få äta så god mat, och folk beteer sig därefter. Jag misslyckades och fick bara i mig två (!?) tallrikar. Mycket besviken på mig själv då det nästan är ett måste att backa både på kallt och varmt! 
Jag och Annica styrde skotern till Wallins, eller Annica styrde och jag satt bak. Efter lite tomtning och julklappsutdelning där så kom tomten hem till oss när vi kom tillbaka. En liten men ack så fin tomte. Julklapparna behöver vi inte prata om. Kom överens med Johan och Emil att vi inte skulle ge julklappar till varann. Det kan dom glömma nästa år. I år blir det julklappar till alla, höger och vänster. Anledningen är att min julklappshög bestod av fem julklappar. FEM! Varav ett var en yogaspikmatta. Det är tråkigt att bli vuxen. Men nu kan det i alla fall inte bli sämre. Så det är ju alltid något positivt.
Anton fick xbox 360 och guitarrhero så det spelade vi till fingrarna blödde igårkväll. 

En mycket trevlig julafton var det i alla fall. Och ikväll blir det en öl på flotten nere vid vattnet om vi har tur. Ingen utgång i år för min del.   


Jul jul

Snön ligger vit på taken, endast Sara är vaken. Vaknade nyss och klev upp, trodde åtmidstonde mamma skulle haka på men icke. Så nu sitter jag här alena. Pepparkakshuset gick bra igår. Bortsett från några fiaskon med spritsen så var det inga problem. När vi var klar gick vi upp till Johan och tittade på hans nya vardagsrum. Jätte jättefint blev det! Tittade på Kops och jag somnade och gick hem sen. Idag ska jag springa på stan och jaga julklappar. Lägger in lite bilder från igår också. Och bilder på snön, så alla söderut får se hur det är att fira en vit jul.

Mammas hus


Från mammas köksfönster


Koncentration...





Glasyrfiaskot


Non stop på


Färdigt! Mycket nöjd!


Julafton för några år sen. -28 grader ute. Hoppas humöret är på topp i år igen!

Mitt i pepparkakshusbakandet

Passar på att uppdaterar nu när pepparkakshuset ligger på kylning för att till slut bli redo för glasyr. Är alltså hemma hos mamma i Forsse nu. Åkte med bror och pappa (som för övrigt lyckades laga bilen på ett kick till en nätt summa av 80 kr i material) imorse klockan nio. Var nervös att Silla skulle förpesta resan med tanke på att hon hade kräkts sex gånger det senaste dygnet. Vette fan vad det är för fel på henne. Men hon höll sig, jamade lite olyckligt och jag släppte ut henne. Sprang direkt fram till pappa och la sig och sov i hans knä. Sen låg hon där till Sundsvall. Kom hem kvaret i tre. Hade klipptid hos Annica klockan tre. Så det blev lite stressigt, men coollugn som jag är var jag bara fem minuter för sen. Slingade håret, fick smaka cheesecake och klippte lugg. Gick på systemet åt mamma och Annica och jag kan lova att hela Sollefteå var ute på stan samtidigt. Var kö in till enda parkeringshuset i stan. Och det är inte ofta det händer kan jag säga. Stor händelse. Fick leta upp en annan parkering. Köpte tre dunkar vin och två flaskor glögg. Inget till mig själv. Men jag får nog smaka av mamma om jag har riktigt tur. har redan fått ta del av nått ekologiskt survin. 

Kusinerna Madde och Anton är på besök. Vi har ätit tacos och nu är det dags för dekorering av pepparkakshuset. Var Glad.  

sjuk sjuk sjuk

Vaknade på jobbet igår med ögoninflamation. Tackar tackar. Vaknade idag med ögoninflamation i båda ögonen och en riktig förkylning. Är livrädd för jag inte kommer känna smak när jag äter julbordpå julafton. Det skulle vara en mardröm. Igår var Linka här och åt frukost och jag fick julklapp. Fick en film (P.S I love you) kan vara världshistoriens bästa film! Och jag och Petter fick en blomma av Rosa, Fred och Linka. Jättefin sak! Till frukost drog vi i oss ca 20 koppar kaffe, måste vara mitt rekord. Jag brukar dricka max två men nu slank det ner minst fem st. Efter jag och Petter hade duschat och grejat åkte vi till Gefle. Sötare unge än Wincent får man leta efter, men jag vågade inte ta i han pga min ögoninflamation. Var som att vara vegetarian och ha en stor fet grillad biff frarmför sig, kan jag tänka mig. Se men inte röra. Vi hittade en pizzeria i Bomhus som vi käkade på. Överraskande gott var det! Hyrde film sen. Petter och Johan hittade en med texten "Otäckt vidrig, 18års gräns" på omslaget, Slaktaren hette den. Den tog dom förstås, och en annan skräckfilm. Trevlig lördagskväll. Åkte hem när dom var slut. 

Hoppas innerligt nu att min förkylnig försvinner. Ögoninflamationen kan jag leva med. Snälla Gud, gör så att jag känner smak! Oväntat att jag ska bli sjuk nu när jag har jobbat klart och är ledig till 29:e. Typiskt mig!
 Idag kommer Pappa och Johan och kollar på bilen, sen ska vi åka hem igen imorrn. Ska bli skönt med snö, här känns det mer som höst nu, inte en flinga snö och sol ute.

Nu har Silla spytt på vardagsrumsmattan. Höres!  

She almost got me

Knäcken gick bra att göra. Orkade till och med klutta ut den i småformarna. Ställde ut den på altanen så den fick stelna men när jag tog in den blev den mjuk igen. Sådär så att dom klibbar fast i varandra. Men godis är ju alltid godis, det går att trycka ner. Träffade Evelina på stan idag och vi hittade efter mycket letande ett fint halsband till Åsa (chefen). Åsa bor i Sala och fick semester igår och är ledig till 2:a januari, hyffsat avundsjuk. 15 sekunder efter att jag sa hejdå till Evelina och gick mot bussen... Vem möter jag, jo Åsa. Helt otroligt. Hon bor i Sala, åtta mil härifrån. Jag har aldrig sett henne på stan förr, men nu självklart när jag har hennes julklapp i handen är hon inne i Uppsala och går på samma gata som jag exakt samma tid. Till saken hör att jag inte kunde ge den eftersom jag hade ett kort hemma som skulle följa med presenten. Stog där och försökte gömma påsen. "Och du är ute och handlar julklappar".. hehe, mja mjo ja det stämmer. Jag är ju inte bra på att ljuga alltså. Men hon köpte min bluff, tror jag. 

Evelina pluggar till läkare och hade ett muntligt prov idag. Är alltid lika kul när hon berättar: Vi hade en tv kopplad till ett microskåp och vi skulle säga vad det var som låg i microskåpet. Jag fick en bit av tjocktarmen. En annan tjej fick levern (nån liten cell i levern som hon skulle identifiera tydligen). 
Tänk att dom bara kan slänga upp en tjocktarm hur som helst. Mycket märkligt. Hon har även berättat att dom har fått tittat på en bit av en pung! En pung! En fin tunn liten skiva. Jadu. Teknikens under.    

Imorgon kommer Linka på frukost hemma hos oss, jag ska få min julklapp :) Sen ska jag och Petter åka till Gävle och hälsa på Johan, Anna och bebisWincent.

Nej nu ska jag gå och lägga mig, är på jobbet för övrgit. Ett parti Steig Larsson blandat med en skiva vänner säsong 7 väntar!

Sleep tight

Rocky Road

Nu är jag precis hemkommen från en natts jobb. Sov bra på jobbet inatt, så jag är hyffsat utvilad. Igår var det fullt upp. Hann förstås inte med något av det jag planerat att göra (Jag gör det imorrn, (alltså idag)). åkte till Kista gallerian och kollade in den. Petter klippte sig och köpte en tröja. Jag lyckades med att inte köpa nått. Åt däremot, världsmästarburgare på Steak House. Brutalt stor. Orkade med havla ungefär, men jävlar så gott det va! Hittade ingen julklapp till chefen, däremot fick jag en julklapp av henne när jag kom till jobbet. En påse med lite smått och gott i plus en stoooor korg med julgodis och grejer till oss alla. Mycket gott. Så idag ska jag ner på stan och möta Evelina för att köpa julklapp, sen upp med en blomma till Näsmans. Helt fantastiskt. Sen blir det jobb inatt med, efter det jullov till 29:e.

Gjorde julgodis igår. Rocky road hette dom. Och den roaden var jävligt rocky kan jag säga. Skulle smälta choklad i ett vattenbad, inga problem tänkte jag. Bara det att jag hade för mycket vatten i och ju mer choklad jag la i bunken ju mer höjdes vattennivån. Så det började spruta vatten över hela spisen och varmt var det, både vattnet och ångan som kom upp när jag tog bort bunken. Hällde ut lite vatten och läget var under kontroll. Efter det skulle dumle i. Hade ca 30 st som jag fick ta bort papperet ifrån och det tog tid, det gjorde det. I med dom hur som helst. Sen i med marshmellows, som jag var tvungen att klippa, OBS klippa! i mindre bitar. Vad händer när man klipper i kladdigt godis. Jo, saxen blir trögare och trögare av allt gegg som fastnar på den, till slut krävs Hulken för att bända upp den. Förbrukade två saxar och en kniv på detta moment. Efter det var det jordnötter som skulle i, och det var bara att hälla i dom så det klarade även jag. Tog fram en plåt som det skulle ligga på och tog fram bakplåtspapper. Kartongen var tom. Nån dum jävlen (troligvis jag) hade ställt in en tom kartong bakplåtspapper i skåpet. Rörde under tiden i smeten som blev hårdeare och hårdare allt eftersom. Ropade deaperat på Petter som letade runt en stund och precis när jag var på bristningsgränsen hittade han bullformar. Så istället för att hälla ut den som en kaka så fick jag stå och klutta i lagoma portioner i varje form. Svetten ran när det var över. Inte nog med detta. Vattnet var svinvarmt efter att ha kokat i ca 30 min. Tog det av plattan och råkade spilla tre droppar. Tror ni inte att en av dom kom på min fot, jajamen. Men goda blev dom i alla fall! Nu har jag köpt bakplåtspapper och knäckformar, så idag blir nästa utmaning knäck. Får se hur det går.

Rocky_Road_Bars
Antar att dom skulle se ut såhär. Det gör inte mina.

Seg-genen

Är nu hemma efter dagens jobb. Som vanligt har jag sparat allt det jag ska göra till sista sekund. Varför föddes jag med en seg-gen? "Jag gör det imorrn" är ett inte allt för främmande uttryck när det gäller mig. Men hur det än är så brukar det lösa sig ändå. Det här med Forden kan jag då inte skylla på mig själv när det var biltema som inte hade fått in batterierna när jag var där. Nu finns det ni som tänker att jag kunde gjort det tidigare, den hade ju änså stått en månad. Och ja, stämmer. Till mitt försvar säger jag då: Tänk om jag hade gjort det, då hade jag inte åkt buss till jobbet idag, då hade jag inte träffat Angelica, Patrik och Natahlie på stan och jag hade inte fått skjuts hem av Linka från stan ikväll. Tänk vad social jag blir på att inte ha en bil. Och det tjänar både ni och jag på. 

På to do listan imorrn är det inhandling av julklapp till chefen som gäller, självklart har jag tagit på mig det, jag som har så lite att göra menar jag. Ska hinna upp med en blomma till Näsmans på fredag och helst skulle jag vilja åka och hälsa på mitt gudbarn innan jag åker hem. Men, ingen bil inget åk. Plus att jag ska hinna jobba två nätter också. Har man tur kanske man får lön imorrn. Ekonomichefen har gjort ett par missar tidigare så vi har fått lönen försent. Men senaste månaderna har han försökt godgöra det på nått sätt och gett oss lön tidigare istället. Så vem vet, tomten kanske kommer tidigare i år.  

Som det ser ut så kommer jag åka hem på måndag istället för på lördag som jag hade planerat. Blir hela två dagar till utan snö. Men jag har kompenserat mig själv och lyckats byta bort ett pass, så nu börjar jag jobba 29:e istället. Hoppas Petter kan komma upp en sväng i mellandagarna så vi kan ta med Silla hem igen.

Goooood Night!

Jobba jobba jobba

God morgon alla glada! Har nyss klivit upp, tog en lagom sovmorgon. Låg och kollade på Oprah i sängen. En tjej som hade skjutit sin man med hagelgevär handlade det om. Trevligt att vakna upp till. Idag blir det jobb. Måste åka om en timme så det är lite bråttom nu. Sitter i morgonrocken och måste äta nått innan jag åker. Petters halsband har gått sönder, så jag skulle egentligen ha åkt ner på stan idag och kolla om dom kan laga det, men det får bli imorrn istället när jag jobbar natt. Börjar åtta på kvällen så det ska vi nog hinna med. Blir inget intressantare än jobb idag, hinner inte med så mycket när man börjar halv tre och slutar halv tio. Åker på jobbet och fikar, lagar lite mat, sen fikar man igen sen är det dags att åka hem. Hoppas det är god mat idag, men det brukar det vara :)

Djävulen har övergivit honom

Självklart gick bilen igång på första försöker. Självklart. Han pillade på en liten mutter bara och sen hostade den igång utan prut. Djävulen har övergivit honom, som min morfar en gång uttryckte sig. Den var og svag i lyset och fläkten så nu är det förmodligen nått som kallas laddningsrelä som det är fel på. Min helt oumbärliga bror Johan ska komma ner på söndag och laga den och sen får jag skjuts hem på måndag med han. Helt otroligt, vet inte vad jag har gjort för att förtjäna denna familj. Pappa kanske också skulle följa med, om han kunde flytta några möten på måndag. Det ser jag fram emot! Någon dag måste jag försöka byta däck själv på bilen också, den stannade när jag skulle göra det för ca en månad sen och den har stått stilla fram till nu. Det kan bli en intressant upplevelse, hoppas det finns en domkraft i bilen, för nån sån har jag inte. Vågar inte köra ner den på verkstan för att byta, stannar den där är det kört. Då måste jag lämna den där och det är pisamma priser på verkstäder här nere. Dom har en rätt bra timlön om man säger så.

Ikväll har Linka varit här och surrat, slutade med att vi kollade på youtube. Denna gång på Abba, sen på Mamma Mia. Filmen som jag för övrigt haft i ca en vecka men inte lyckats sen än. Nu är det både Titanic och Bodygarn på tvn. Svårt val, ett riktigt ilandsproblem, om det nu stavas så. Imorgon jobbar Petter heldag vilket betyder att han åker fyra på morgonen och kommer hem runt tolv på natten. Och jag jobbar kväll. Ska ta bussen till jobbet. Bilen ska inte få nöjet att stanna på vägen hem som den gjorde i höstas, då jag fick alla parkeringsbötrar.

Täta grannar

Började dagen med att mamma ringde och sa att hon känner någon som känner någon vars man är bilmekaniker som kan hjälpa mig i eftermiddag. Bingo! Väntar med spänning på att han ska komma klockan fem. Har tagit en promenad idag också, med Petter. Gick förbi min gamla skola där jag gick gymnasiet. Känns alltid lika skumt att gå förbi där. Känns som att det var ett år sen jag tog studenten, men det visade sig att det är snart tre. Tiden går så fruktansvärt fort nu, börjar få panik. Måste göra något med mitt liv snart. Varje gång jag går förbi där brukar jag möta en gammal lärare. Och mycket riktigt, idag mötte jag min gamla psykologilärare. Tror inte hon kände igen mig dock.

Imorrn är det en vecka kvar till julafton. Måste ta mig i kragen och få lite julkänsla snart. Om jag hade pengar skulle jag gå på stan och handla julklappar idag, men som den fattiglapp jag är så blir det inget av det. En gång kyrkråtta, alltid en kyrkråtta som Karins mamma Ewa brukar säga. Tänk om man bodde i Norge. Har hört rykten från säkra källor (min svärfar som är norrman) att i Norge får man minsann oskattad lön till jul. Det vore fint. Slippa skatta en månad. Mycket bra koncept tycker jag. Men Sverige är väll en kyrkråtta i jämförelse med Norge. Konstigt eftersom vi ändå är grannar. Fast jag är ju i och för sig kyrkråtta i jämförelse med våran granne som värkar vara ganska tät. Appropå våra grannar. För att komma in till våran lägenhet måste man gå förbi deras köksfönster i loftgången. Är snarast en omöjlighet att inte titta in i deras fönster när man går förbi, är liksom en reflex. Och varje gång sitter mannen i huset i soffan och möter min blick när han hör att det är någon som går utanför. En sekunds pinsamhet uppstår innan jag passerat fönstret och är på säker mark igen. Vissa gånger står dom och lagar mat i köket, eller sitter vid datorn. En gång stog han på köksbordet i bara klasonger och försökte byta en lampa i taket. Olyckligtvis var Karin med då och stannade upp och stirrade och därefter började tjuta av skratt. Han såg oss och log lite generat. Efter det har han i alla fall en t-shirt på sig.


Jag och Karin för ett (tre) år sen


Förbannade jävla biljävel

Balders ballar. Bilen startade inte trots nytt batteri. Linka var där och stöttade mig under hela processen. Bytte batteriet, tog ett bra tag innan vi fick det på plats kan jag säga. Skruvade fast polerna och startade den. Inte ett ljud, jo förresten. Ett litet klickljud var det enda som uppenbarade sig. Ringde bröderna och dom rekommenderade att ta bort polerna och försöka regöra dom. Gjorde detta, försökte bämda port pluspolen i ca 10 min och till slut gav den jäveln med sig. Redgjorde, putsade och slipade, satte tillbaks dom. Startade, och inte ett ljud, inte ens ett litet host kunde den bjuda på. Jag och Linka stog och skrek och var förbannad för att ingen kom och erbjöd oss hjälp. Där står man på parkeringen, två tjejer med trynet i motorhuven och svär och ingen kan förbarma sig över oss. Det är Uppsala det. Börjar bli lite lätt irriterad på att jag inte kan något om bilar. Mina bröder har det ju i blodet så varför kan inte jag? Emil försökte förklara att jag skulle följa en kabel från pluspolen som skulle gå till startmotorn för att jag skulle undersöka om det var den det kunde vara fel på. Skulle se ut som en svart liten låda tydligen. Letade och letade och hittade ca tre små svarta lådor. Kom inte fram till vilken som var startmotorn.

Nu blir det buss eller tåg hem. Eller om Johan kan rädda mig och komma ner på söndag och laga den. Har jag köpt det där batteriet i onödan ska biljäveln få veta att den lever, eller att den inte lever.
 
Måste lugna mina nerver nu känner jag. Jag och Linka frös som aldrig förr i alla fall. Vi åkte i hennes bil, från 84 eller nått som fortfarande behagar att starta, ner på stan och köpte en förlovningspresent till Hevin från Linka som gick på 800 kr. Linka hade stor ångest över att hon gjort av med 1000 kronor. Jag försökte lugna henne med att det bara var 800 och inte 1000. Kan inte påstå att det hjälpte. Vi gick på Storken och tog en varm chocklad och jag åt en macka. Har inte varit där sen gymnasiet. Stället var inrökt på den tiden, som en oas av cigarettrök när man klev in där. Man hade huvudvärk och astmaanfall varenda gång man gick därifrån, ska tilläggas att jag då inte har astma. Så rökigt var det. Men det är borta nu, mycket trevligt tyckte vi. Satt och fikade i några timmar, gick på stan och gränby. Sen åkte vi hem och drack kaffe och kollade på Elvis på youtube. Och nu har Linka åkt och jag sitter här i min ensamhet, utan fungerade bil. Gud ska veta att jag tycker han är orättvis som bestraffa mig på detta vis. Hade varit enklare med en förkylning eller en vagel. Men men, jag måste ha varit något mycket hemskt i mitt tidigare liv, kanske en trojansk häst eller nått, vad vet jag.


Någon som ser en startmotor i krokarna?

En ursäkt till alla berörda...

Vill inleda dagen med att be om ursäkt till min sambo Petter och min gamla klasskompis Micke. De båda har kommenterat ett mycket allvarligt fel jag har gjort i bloggen. Jag har, omedvetet, stavat ford med å istället för o. Det är med stor genans jag erkänner att jag, även fast jag läst journalistik i tre år, inte var medveten om den korrekta stavningen till detta namn. Detta misstag är mitt eget, jag tar ansvar för hela händelsen och hoppas att ni någon dag kommer kunna förlåta mig. Vill även ta tillfället i akt att be om ursäkt till min bror Emil som, om han lässt detta, nog har irriterat sig på detta grova stavfel. Jag är trots allt bara människa.

Alla eventuella stavfel i fortsättningen ber jag om ursäkt för i förhand. Ber även om ursäkt för att jag ibland skriver ord som jag uttalar dem på min dialekt, "sedan" kan lätt bli "sen" och "jag skulle vilja" kan gärna bli "jag vill". Och jag är väl medveten om att imorrn egentligen stavas imorgon. Hoppas ni har överseende med detta.

Då så. Då var det avklarat. Petter har just åkt och jobbat och jag ska ta på mig arbetshandskarna och försöka laga forden. Men det är så mycket annat som lockar. Är sol ute för första gången sen mannaminne. En promenad skulle sitta fint. Kanske hinner det också. 
Mamma ringde igår och sa att hon kan tänka sig att ta flyget ner till Sthlm (en välkänd förkortning till Stockholm) och åka med mig hem i forden på lördag. Min mamma är bäst i hela världshistorien. Hon kan alltså tänka sig att betala flyget ner för att åka hem med mig igen dagen efter. Detta erbjudande kom efter hon läst inlägget om att jag är lite nervös inför bilfärden hem när forden nyss strejkat i två månader. Hursomhelst så har jag och Petter kommit överens om att jag ska åka hem på söndag istället för på lördag. Så mamma, detta är till dig. Om du vill får du gärna komma ner på fredag och vara med oss på lördag, laga lite mat och umgås sen åka hem med mig på söndag istället. Så, nu har jag sparat några kronor på mobilen också.
 
Återkommer med resultatet om lagningen av forden. 

  
Puss och kram mamma

Bilbloggen

Nu stundar ledighet i två hela dagar! Sen är det inte långt kvar till långledigt. Eller lång och lång, en vecka i alla fall. Drog till barkaby en sväng idag. Hittade inget jag ville spendera mina sista opengar på. Petter hittade en tröja och några filmer. Höll på att virra bort oss på vägen hem också. Ingen sällsynt händelse när det gäller oss. Förra gången vi skulle dit åkte vi nästan till Enköping innan vi listade ut att vi kört fel. 

Känner i magen att jag kommer söta på mycket problem imorrn. Det är dags att laga bilen. jag ska alltså bära ut batteriet i bilen, ta ut det gamla, sätta i det nya, skruva på dom förbannat tröga polerna och sen se till så att pluspolen INTE nuddar karossen. Då jävlar, då blir det kortslutning och hela batteriet för 800 riksdaler brinner upp. Joho, det har min kära storebror Johan sagt. Och säger han det, då är det så. Förra gången la jag en keps på pluspolen innan jag stängde motorhuven, allt för att inte råka ut för nått elekriskt fiasko. 
Om man har två bilar som nästan fungerar bra, betyder det då att man har en bil? Eller om man har en bil som inte fungerar och en bil som fungerar ibland, blir det då en halv bil? Bara en fundering... Volvon lever sitt egna lilla liv. Den har vi fått puttat igång en gång och startat med kablar en annan. Mina bröder listade ut ganska snabbt att det var startmotorn det var fel på. Försökte imitera ljuden den gav ufrån sig när den inte startade, klick klick klick. Vi behövde en ny helt enkelt. Sagt och gjort. Bror Emil beställde en ny och vi åkte hem för att han skulle byta den. När han öppnade motorhuven konstaterade han att en kabel i motorn, väl synligt låg lös. Han pulade in den och bilen gick som en klocka. Den har dock vägrat starta några gånger efter det men då har jag med mina flinka fingrar satt dit den igen. Nu, senaste gången det hände var det dock så länge sen senast att jag hade glömt vilken kabel det var. Men jag ruckade lite på alla kablar jag kunde hitta och den har gått sen dess. 
Bilar är dyra historier vill jag påstå. Köpte fården för 4000, nu har jag köpt batteri för 800, vinterdäck för 500, och vi ska inte tala om parkeringsbötrarna jag fick när den gick sönder. En kväll i oktober när jag var på väg hem från jobbet började den rackarn hoppa och betee sig. Jag styrde in på rusta parkeringen och ringde Angelica som fick komma och hämta mig. Tre dagar senare skulle vi bogsera hem den och mycket riktigt hade vi fyra (4!!!) parkeringsbötrar á 350 kr. Alltså 1500 kronor till. Man kan ju ställa sig frågan varför man inte få stå på en parkering med cirkus 500 platser mellan 23-06. Det är ju inte trångt där på nätterna precis. Jaja, får se om det behagar att hosta igång imorrn. Håll tummarna! 


Ultimate fighting & brännskador

Ultimate fighting måste vara den sjukaste sporten sedan fäktning. Sömnproblem har jag till på köpet. Inte av ultimate fighting utan av att jag gjort mig beroende av att ha tvn på när jag ska sova. Ingen tv, ingen sömn. Petter däremot kan inte somna med tv. Detta är dock inte längre ett problem när detta blodbad sänds på kvällarna. Det är så förbannat vidrigt att jag måste blunda med ena ögat och blunda halvt med det andra, varpå jag somnar ganska snabbt. Klarrt och bettart. Det går alltså ut på att två männsikor ska slå varandra, helst medvetslös. Stryptag tar dom också på varandra. För några månader sedan såg vi en fight där ena killens skalle typ sprack och det såg ut som han skulle förblöda. Men nejdå, inga problem, fortsätt slå bara. Mycket bra sömnpiller.

Jaha, idag då. Varit på Gränby med Petter, svärmor, Tilde och Engla. Mycket lustigt när Engla ville ha pepparkakshuset när vi skulle fika. Var helt inne på att hon skulle ha det och en cola. Hon ligger nu för övrigt och sover i våran säng, barnvakt serrni. Jag åkte och jobbade och lyckaeds bränna mig hela fyra gånger på ugnen under matlagningen. Och på samma ställe varenda gång. Nu har jag sånna där härliga stickningar i höger pekfinger. Kommer osökt att tänka på när jag gick i åttan på högstadiet och "råkade" bränna låret på ett strykhjärn. Stog och strök helt enkelt, förs till lite. Strök med järnet på låret, inget resultat. Sprayade på lite vatten på byxorna för att det ska ge mer effekt, och det fick jag. Ojojoj, det sved till kan jag säga. Fick spendera natten i badkaret på en stol med iskallt vatten sprutandes. Trevlig upplevelse. Förstår att ni tänker att jag var totalt iqbefriad, men det var jag inte. Jag tänkte inte till helt enkelt. Ville krydda den händelselösa strykningen lite. Jag är därför ganska härdad när det gäller brännskador. Bränna sig på ungnen är a walk in the park. 


Här är stackarn som hade en stråle från huvve

Julklappshelvete

Jag börjar tvivla på mig själv. Tror innerst inne att jag vill att Kevin ska vinna ikväll. Eller så är det för att alla andra säger det. Mycket läskig känsla måste jag medge.
Idag har jag jobbat hela långa dagen. Klev upp kvart över sex för att köpa vinterdäck från en kille i Sthlm som skulle komma halv sju och lämna dom. Halv sju ringde han och sa att han skulle komma sju ist. Väntade halvsovandes i sängen. Åkte till jobbet när the deal was done och kom nyss hem. Jobba tio timmar är inget att rekommendera.

Från det ena till det andra. Vilken människa har råd att köpa julklappar egentligen? När jag gick gymnasiet och hade en budget på si så där 3000 kronor vill jag minnas att jag alltid hade råd med julklappar. Men nu är det så mycket viktigare saker jag behöver. Som saker till mig själv till exempel. Har köpt julklappar till Tilde och Engla och nu är jag pank, trots att Petter skonadde mig och betalade det mesta av kalaset. Nej, jag vet hur det kommer att bli. Kommer springa som en skabbräv på stan i Sollefteå den 23:e. En annan sak som jag behöver: klippning och slingning. MÅSTE göra det när jag kommer hem, finns ingen återvändo nu. Kan inte ens kalla min utväxt för utväxt längre. Vägrar göra det i Uppsala, kostar fan 2000 spänn och då kanske jag inte ens blir nöjd. Annica! förbarma dej över mig ;) ;)

Ikväll blir det våfflor och idolfinal. Imorrn blir det barnvakt och jobb. Nu orkar jag inte skriva mer, min förbannade katt försöker våldta tangentbordet!! Snart blir det knogsmörgås!

Total förnedringstv, men ack så kul!

Kolla in det här brutalt asgarvframkallande klippet. Misstänker att 95% av befolkningen redan har sett det, men Linka hade det inte så jag kör en longshoot. Se och få träningsverk i magen!

http://www.youtube.com/watch?v=LbcukNZLnws

shopping på Biltema

Nu är det inte långt kvar tills min lilla bil rullar igen, förhoppningsvis. Idag har jag innhandlat ett bilbatteri på biltema. Vad fan innehåller dom egentligen? Armen är en livlös lemm efter att jag har burit den till och från bilen. Hoppas innerligt att det är batteriet det var fel på. Annars får jag åka buss hem på jul. Petter insisterar på att jag ska ta hem fården och han ska ha volvon till och från jobbet. Får se hur det blir. Känns inte bra att ha Silla i bilen om den skulle gå sönder i Hudiksvall, och jag måste vänta där i några timmar. Men men, det löser sig nog.

Förutom biltema har jag, Angelica och mitt gudbarn Nathalie varit på IKEA och lite andra roligheter idag. Köpte lite ljus och grejer. Åt även en mellan köttbullar för dom som är intresserade. Angelica berättade även att hon har köpt en vespa (!!!???). Mycket bra idé när man bor 3 mil från stan och har en unge på 8 månader, haha. Den kommer nog inte rulla många km misstänker jag. När jag kom hem hade Mamma Mia filmen kommit. Så nu står det mellan den och Sex and the city filmen ikväll.




                
    Mitt gudbarn Nathalie                              

Helgredovisning

Ojdå.. Här var det längesen man skrev! Fick i alla fall en kanondag med Linka och hennes mamma Rosa i Sthlm. Gick och strosa i gamla stan och träffade min kära mor som var nere och jobbade, åt middag alla fyra. Öl fick vi också, och chokladpraliner. Mumma. Elton var bra, körde inte så mkt gamla goda dängor men det var kul att se han igen. I fredags blev det en heldag med Linka och Mario world. Mycket trevligt. Åt även vegetarisk tacos, vilket jag tyckte var ett onödigt val då ingen av oss är vegetarianer, men det slank ner det med.

På lördag fick Petter besök av sina mycket underhållande kompisar. Gick på Gränby och inkasserade en kjol och ett stycke systemkasse. Satt och tittade på när grabbsen förfestade innan jag styrde min kos till Svartbäcken där Evelina väntade med uppvärmd bastu och popcorn. Blev mycket av det goda den kvällen, högg ogenerat in på Emelies rödtjut och det gav önskat resultat. Jag och Evelina styrde av Platina dit alla andra skulle och gick till Flustret istället. Träffade Petter & co, Linka var även där och svängde sina lurviga. Mycket trevlig kväll. Söndag var mindre rolig däremot.

Imorse väckte Petter mig klockan tio och hade gjort frukost och tänt adventsljus, myspys. Vi drog sedan till Barnens Hus och Gränby (ja, igen. Och ja, det är mitt andra hem) och köpte julklappar till Petters systerdöttar. Är själv mkt nöjd med resultatet, synd bara att jag inte kan vara med när dom öppnar dom eftersom jag är hemma i Forsse på julafton. Åkte och jobbade efter det och nu sitter jag här och ska krypa ner i sängen och läsa min bok (ruggigt vuxet).

Sleep tight. 

                                                             
                                                        För ett par år sen när min kära vän Karin Wallin agerade jultomte
                     

Petter & Sara



Gick tydligen inte att få bilden i samma inlägg idag. Teknik hit & dit!

Elton väntar

Nyss hemkommen från jobbet. Jobbade natt inatt, nu är jag ledig fyra hela dagar! Skönt! Inleder ledigheten med att åka till Sthlm ikväll där det blir Elton John på Globen. Jag Linka och hennes mamma ska svänga våra lurviga med Elton. Har man tur kanske det slinker ner nån öl också :)
Gårdagen: Lyckades dra upp Petter ur hans skönhetssömn någon gång runt 15, han jobbar natt denna vecka. Gick och irrade runt på Gränby en sväng och letade efter present till Jonny. Var in på Systemet, hittade inget kul där (fråga mig inte hur det gick till). "Vi går härifrån" sa Petter, varpå jag frågade "kan man verkligen gå ut från systemet utan att köpa nått?". Petter tittade lite skeptiskt och jag fattade vinken och tassade efter, ut från systemet tomhänt. Åkte till Gimo och åt hemmagjorda pepparkakor tills strupen var full, jag fick extra många av Engla eftersom jag var så snäll och var tyst (?). Haha. Så det var bara tacka och ta emot. På vägen hem ringde min kära mor och frågade om jag ville följa me på idrottsgalan i januari. Och det kan man ju inte tacka nej till, ser mycket fram emot detta event :) Åkte på jobbet och sov, åkte hem och nu sitter jag här.

På lördag blir det bastu och utgång med systrarna Hedström mfl. Kan bli världsmästarkul!
 
Lägger in en bild på Petter eftersom vi ses så sällan, även fast vi bor ihop. Nu ligger han iof och sover så han är ju hemma. Men den som vågar väcka Petter Eriksen innan klockan 12 på dagarna borde veta att en avhyvling av sällan skådat slag väntar. Nej, nu överdrev jag. Men det är inget jag skulle rekommendera till en nybörjare. 

 

Utkast: Idag har ...

Idag har jag städat hemma. Oj så skoj! Eller, städa var väll kanske att spä på. Har plockat och donat i alla fall. Tryckte i mig en halv kebabtallrik med Linka idag, kebab har alltid varit något av min favorit men nu på senare dar har jag börjat tveka i mitt svullande. Jag kan inte äta bara för att det är gott längre. Förut fanns det inget stopp, kunde äta ett helt kebabspett om så var fallet (Och då menar jag inte nått litet grillspett utan ett riktigt monster som dom karvar köttet ifrån). Att vi började prata om ålderdomshem och slemspyor gjorde kanske inte saken bättre misstänker jag. 

Sen kom Evelina på besök, med tre lussekatter! Haha. Jag fick dem till slut! Sara-Saffransoraklet, 1-1. Vi drack glögg, åt lussekatter, spelade super mario och såg på Desperate housewives. Mycket trevligt. Funderade efter andra koppen att hugga in på en öppnad glöggflaska från förra året. Konstaterade rätt snabbt att den nog var jäst, lite alkohol på köpet kanske. Men vi kom aldrig så långt dock. En bana på mario försökte spela oss ett spratt men jag visade vad jag gick för, den mariokung som jag är, så bemästrade jag den till slut. Konstaterade även att Evelina ser väldigt ung ut då hon var tvungen att visa leg för att köpa glögg på ica. Mycket lustigt! Till berättelsen hör också att hon inte hade leg med sig. Blev ingen glögg det inte.

Nu blir det mer super mario, har entrat chocolate island. Se upp Bowser, nu kommer jag!      



You can call us kebab...

Fenomenet lussekatter

Total avschlappning. Nu är jag ledig tills onsdag kl 20.00. Eufori var namnet. Mina lediga dagar brukar dock sluta i ångest. Ångest över saker jag ska, vill och borde göra. Idag tex. Har sovit i en timme när jag kom hem från jobbet. Låg i soffan och läste en bok. Och har dösurfat framför datorn i några timmar. Nu kommer känslan krypandes. Jag borde verkligen hitta på nått, jag borde inte sitta här framför datorn hela dan. En annan känsla som kommit smygandes är suget efter lussekatter. Jag har redan dragit i mig en flaska glögg själv sen i torsdags så jag får väll sitta och torräta dom då. Mer än en flaska glögg i veckan kan inte vara bra. Tanken entrar min skalp om att jag ska baka dom små rackarna. Googlar upp ett recept på lussebullar och läser igenom med ett öga, det andra på Grey´s anathomy som jag tittar på samtidigt. Jag måste handla konstaterar jag. Vem kunde ana att det skulle behövas kesella för att göra lussebullar? Picture myself gå till affären, ingen större ansträngning. Börjar sedan tänka på fas två, själva skapandet. Blanda hit och blanda dit, och låt jäsa i 30 min. Ska tilläggas att jag inte har någon bakmaskin så processen kommer utföras för hand. Kavla, dela, rulla, trycka mm mm. Och jäsa i 30 min. Mitt öga stannar upp. jäsa 30 min * 2. Alltså en timme för själva jäsandet, sen blanda, kavla, dela, rulla, trycka, grädda mm mm. Konstaterar att jag är uppe i en tidsplanering på ca 2 timmar exlusive handling. Jaja, lägger ner projektet istället. Jag känner mig besegrad av saffransoraklet.   


RSS 2.0