Valborg!

Idag är det valborg. Det betyder fest! Ligger nu i Isabels säng och lyssnar på Oasis, medans hon och Johannes gör fruktsallad. Har precis kommit hem från stadsparken där vi hängde ett tag och drack cider och öl. Mycket folk som vanligt. Petter är hemma han eftersom han ska upp tidigt och göra första dagen på sitt nya jobb imorgon. Hoppas det går bra! Ikväll ska vi hem till Dilan och käka sen blir det utgång för dom andra, tror jag drar hem. Måste spara pengar till USA. Känns inte sp lockade att stp i kö i två timmar för att komma in på krogen heller. Men man vet ju aldrig, jag rukar vara lättövertalad :) Nu blir det fruktsallad och Asti! Bjuder på lite bilder från idag!



Isabel och Johannes



Skål!



Fullt med folk som vanligt!

Idag är det min dag!

VÅRAN DATOR HAR CHRASHAT. BLOGGAR FRÅN MOBILEN, DÄRAV DE STORA BOKSTÄVERNA. GRATTIS TILL MIG SJÄLV PÅ FÖDELSEDAGEN I ALLA FALL!

En helg i hufvudstaden

En synnerligen trevlig dag hade vi igår. Åkte till Stockholm igår och mötte upp kusin Lina på Fältöversten. Inhandlade öl och rosévin, Lina shoppade en klänning. Mötte upp Linas kompisar från Gotland, köpte sushi på stan och åkte till Rålambshovsparken och hade picknic. Moster kom även dit och käkade. Solade och mådde gott i solen (som ni ser på tidigare inlägget). På kvällen gick vi på bio, Slumdog millioner hete filmen. Mycket bra. Moster Elsa drog bästa repliken för dagen när vi satt i biosalongen. Vi satt ganska långt från utgången, elva rader upp närmare bestämt. "Jag har sett en biostol brinna, och det går jävligt fort. Om det börjar brinna nu så sticker jag, då skiter jag i er". Jag och Lina skrattade ganska hårt. Vi gick hem från stan. Missade bussen med en minut, det var skönt att gå.

Idag käkade vi hyffsad onyttig frukost


Pannkaka med glass och sylt. Mamma och Elsa försöker i detta nu övertala mig att pannkaka inte är onyttigt att äta till frukost. Köper det inte.



Nyttigt eller onyttigt, gott som fan var det i alla fall!

Efter frukosten tog vi vmb (världens minsta bil) till Bergianska trädgården.



VMB



Men lika glad var jag för det!

Strosade runt där i ett par timmar. Lyckades fixa solexem på bröstet, som vanligt.



Satte oss på en bänk där. Den höga byggnaden som man ser där vattnet tar slut, det är Wennergrens Center. Och där hade jag min praktik på 42:a våningen. Det ni!



En liten bro var det där.

Nu har mamma kommit och vi funderar på att gå ut och käka. Sen ska jag hem till Petter och Silla och ha kvällsmys!

solen skiner, livet leker


En bradag...

Min dag idag starta med en promenad. Kom hem och tog ett bad och vipps så var Petter hemma. Han den stackarn har solat i samma solarium som jag solade i i höstas. Då jag blev sönderbränd och kokade i en vecka. Så han mådde inte så bra. Jag hoppade in i bilen och hämtade Jim på station. När vi kom tillbaka var Jonny här och vi åkte ner på Sendraget. En tennisaffär. Grabbarna kollade på lite racket och jag kollade på dom : ) Nyss hemkommen från max där vi käkade. Måste varit längesen jag åt där nu för det var första gången på rikitgt länge som jag faktiskt tyckte det var gott! Nu är jag som sagt hemma och Petter, Jim och Jonny har åkt till Öregrund. Jag ska jobba inatt så jag fick stanna hemma. Blev något avundsjuk när dom började snacka om att grilla och dricka öl på klipporna. Känner inte alls att jag skulle vilja vara med på det ; )

Nu ska jag sätta mig på balkongen, dricka kaffe och lösa korsord i hammocken, som den pensionär jag är...



Silla ligger stadigt på hennes favoritplats...

Besiktning och annat onödigt vetande

Volvon lever! Inget körförbud. Men det gick så klart inte igenom, men behöver inte ombesiktas. Var lite småfel såsom alla fyra däck tydligen (svor över att vi redan hade bytt till sommardäck eftersom vinterhjulen (heter det hjul när det är vinter?) är sproilans), nån slags led vänster fram som det var glapp i, rost på bromsarna eller liknande, sen en lampa. Kostar pengar som Tobbe skulle ha sagt. Men skönt dock att vi slipper åka tillbaka.
Efter besiktningen åkte vi ner på stan och Petter hämtade sin telefon som har varit på lagning, sen skjutsade jag hem honom och åkte på Gränby med Evelina och Elin. Köpte lite underkläder och hittade en byxdress som var schysst. Men jag sansade mig och tänkte på mitt köpstopp och hängde tillbaka den. 
När jag kom hem låg Petter och sov, han jobbade förmiddag igår och hade inte sovit mycket alls. Jag satt vid datorn och gjorde middag. Pratade med Linka på Skype ett tag och sen vaknade Petter 22.00. Barcelona hade match så han avbröt sin nattsömn för att se den. Haha, det är kärlek det. Kröp ner i sängen och tittade jag också, somnade dock i halvlek när det var 2-0 till Barca. Dom vann tydligen med två mål till. 

Nu...

 
Frukost i min ensamhet...

Igår var det vår...

Igår var en härlig dag må jag säga! Isabel kom hit och vi drack kaffe och åt cheesecake på balkongen. Spelande monopol hann vi också med. Fick nästan solsting i hammocken där ute ett tag! Solen stekte verkligen. Vågar inte tänka på hur varmt det blir i sommar där ute.

Livsnjutare på balkongen!

Klockan gick ruggigt fort och hux flux skulle jag snart åka och jobba. Åkte ner på stan och käkade sushi innan. Var på Mikaku, har bara hämtat mat därifrån tidigare men nu visade Isabel mig ett litet rum där innanför som var hur mysigt som helst! Smackade i oss 10 bitar var och sen åkte jag och sov på jobbet.

Lite mörkt där inne.


Dålig bild, jag vet. Men bättre än ingenting, ellerhur!?

Idag har jag inte gjort mycket alls. La mig och sov i två timmar när jag kom hem. Det var skönt det. Sen tog jag ett bad och nu sitter jag här och snart har hela dagen gått. Ska åka ner på OkQ8 och köpa lampor till volvon som ska besiktas imorrn. Håll tummarna!

Idag...

Tjabba!

Idag har jag varit duktig. Även fast jag har köpstopp inför USA-resan kunde jag inte bara sitta och titta på när mina blommor i vardagsrummet dog. Följde med Angelica och hennes mamma Monia på plantagen. Köpte fyra nya krukor och har precis planterat om dom. Det var nog i grevens tid, dom såg inte alltför pigga ut när jag tog ur dom från krukan. Men nu är det gjort.

Igår efter jobbet åkte jag hem till Linka. Vi åt en sista kebabrulle och drack kaffe sen skjutsade jag henne till bussen. Så nu är hon i Norge och jobbar. Kommer tillbaka om fem månader. Det var ruggigt jobbigt i bilen på väg till station. Både jag och Linka satt och skratta och grät av nervositet. Jag var nog nästan lika nervös som henne. Sen klev hon på bussen och jag åkte hem. Känns redan tomt, men i sommar ska jag åka och hälsa på. Längtar tills dess!

Nu ska jag snart hämta Isabel och vi ska dricka kaffe på balkongen och prata skit! Petter jobbar så han träffar jag inte förns imorrn eftersom jag jobbar natt inatt.

Siffror

Idag har jag bara jobbat hela dagen. Inte så ansträngade i och för sig. Har haft en trevlig och lugn : ) Mest fikat.

Är det bara jag som tycker det är ruggigt jobbigt med siffrorna på datan?
När jag ska betala räkningar och skriva i diverse ocr-nummer (som ofta brukar bestå av ca 500 siffror) så uppstår alltid samma problem. Följande: siffrorna på datorn går åt motsatt håll som dom på mobilen. Vilket resulterar i att när man ska skriva en 1:a blir det en 7:a. Hur kan det vara så? Tänkte dom inte på den ena saken när dom uppfann den andra? Vad kom först egentligen? Konstigt...

Nu är det Barcelona match här hemma. Domarn är tydligen kass. Dömde nyss bort ett mål.

God natt...

En till...

Har en till på ballkongen. Måste ju erkänna att det märks att man har det här med blommor i släkten. Jojo. Och som svar på svärmors kommentar på förra blomsterinlägget. Sjävklart äter Silla på blommorna.


En sån dag!

Jobbade ju natt natten som var. Skulle väcka Petter klockan 11. Väckte honom och han skulle bara sova en liiiten stund till. La mig i sängen och gud så skönt det var, somnade och vaknade klockan halv ett när Petter skulle åka till jobbet. Medan jag fortfarande låg kvar och försökte komma ur dimman ringde Linka och var på väg. Petter åkte till jobbet och jag och Linn drog igång och städade. Och jäklar va vi var effektiva! På 1,5 timme hade vi städat HELA lägenheten inkl. skurat alla golv! Otroligt skönt med tanke på hur det såg ut innan. Åkte och hämtade Linkas mamma Rosa som hade varit på utbildning. Åkte hem till dom och gjorde tacos, gissa om det var gott då! Hjälpte Linka att packa till Norgeresan och sen fastnade vi vid Super Mario Galaxy. Tur att jag inte har det spelet hemma för då hade jag suttit hela natten och spelat. Tror vi vuxna var mest exalterade. Linkas småsyskon Ebba och Tintin blev hyffsat less på oss i slutet och ville stänga av : ) haha.


Ebba och Tintin som prinsessor, sååå fina!

När vi var less på Mario eftersom vi itne klarade banan stängde vi av och Linka skjutsade hem mig. Sprängde högtalarna i hennes bil med Cher och sjöng (skrek) oss hesa.
Måste bara visa mina skönheter som jag fick hem idag. köpte dom på tradera, splitternya. Dödligt snygga. Ett problem dock: klacken är 13 cm. Blir till att öva för att kunna gå i dom. Annars är det lätt värt att ha dom i garderoben bara för att ta fram och titta på!



Love, love, love...


Mobilbloggen

Hola!

Det här med att blogga från mobilen var bannemej lättare sagt än gjort. Har ju lagt upp två inlägg nu, gemensam tidsåtgång ca 30 min. Och som ni såg var de inte speciellt långa. Måste kommit åt nån inställning så standard är versaler. Måste alltså trycka på en knapp två gånger inför varje bokstav för att få små bokstäver. Sen går det inte att radera en bokstav heller. Så skulle det bli fel är det bara att acceptera det eller skriva om. Jobbigt. Ska försöka lista ut hur man gör. S¨i framtiden blir det korta inlägg från mobilen, vägrar skriva med stora bokstäver.

Idag då. Ja, städning står väll på shemat idag. Ska även umgås med Linka som åker till Norge på söndag : ( Kommer bli mycket jobbigt utan henne här i Uppsala, men men. Sommaren är kort som Tomas Ledin skulle ha sagt, sen är hon tillbaka!

Såg att mamma hade kommenterat förra inlägget och det snöar hemma. Det är inte kul alltså. Här är det mulet och grått, men ingen snö tack och lov. Peppar peppar.


Här är min nya mobil förresten, så fin så fin!

påskblomster

Spana in mina påskdekorationer!

sommar på gång

titta vad jag och Linka smaskade idag!-

Det var länge sen...

Hej kära blogg!

Nu var det ett tag sen igen. En hel påsk har gått utan ett livstecken. Påsken gick smidigt förbi, tröck inte riktigt så mycket mat som jag hade velat. Blev mätt efter endast en tallrik och kunde inte ge mig på en backning, hur mycket jag än ville. Var i Gimo på påskafton och käkade sen blev det Öregrund för en fika. Igår var det ettårskalas för Nathalie och gled även in på årets första grillning där! Underbart gott!

Idag har jag jobbat. På väg hem svängde jag in till Patrik på expert och köpte en sprillans telefon! Oh så fin den är. En värsting värsting också! Nokia 5800, den har allt och då menar jag verkligen allt! Så nu kommer jag snart kunna blogga från mobilen. Bara jag kommer på hur man går ut på internet med den!

Ikväll har jag och Petter haft mys och varit på bio, Boy A hette filmen. Mycket bra film, sorgsen på nått sätt. Nu är det dags att sova.

GRATTIS till min älskade kusin Anton som fyller år idag! Ringde tidigare men han var ute och cyklade med grabbarna eller nått : ) Försöker imorrn igen.

Natti natti 

Finast i världen!

Efter en kväll av svirande. Slutsats: Locka inte håret när du har bråttom. Besök toaletten regelbundet (vilket jag inte gjorde och fick vänta på taxi i ca 30 min). Ha en ruggigt bra danspartner, gärna med namnet Linka, så ni kan impa på hela stället med era ekla bugg och foxtrotmoves. Ha världens bästa vän som fixar taxi och köper öl åt dej!


Världens finaste tjej! Utan henne skulle jag fortfarande leta efter en taxi att åka hem med!

Dessa bilnycklar!

Igår kan ha varit min otursdag genom alla tider (bortsett från incidenten med stykjärnet då). Hade lönesamtal som gick åt skogen. Konstigt vad man prioriterar som arbetsgivare. Men men, fick iaf högsta ökningen av alla antällda, känns som om det kvittar i detta läge men det är ju alltid nått att glädjas för. Efter det mötet åkte jag till jobbet, kände mig inte så motiverad till att jobba men det ska ju göras liksom : ) Som tur är finns det ju underbara människor på mitt jobb som ALLTID får en på bättre humör! Jobba hur som helst till halv tio och åkte på coop och handlade. När jag kom ut till bilen spöregnade det och jag började leta efter bilnyckeln i väskan. Inget resultat. Plockade ut allt innehåll (vilket är ganska mycket) men den jävlen var borta. Gick in på coop igen och ställde mig under en lampa och letade vidare. Ingen nyckel. Gick till kassan där jag betalade och frågade om hon hade sett den. men självklart inte. En kvinna som stog och packade sina varor tipsade mig om att ta av mig jacka, tömma alla fickor, tömma väskan på bandet bredvid henne. Hjälpte inte mycket. Lämnade in min kasse i informationen och gick in i affären och letade. Nu hade även två anställda på coop engagerat sig i letandet. Precis i det ögonblick jag började inse att det var kört hörde jag hur batteriet på min mobil gav upp och mobilen dog. Typiskt. Visste också att Petter satt hemma och tittade på när Barcelona spelade kvartfinal i Champions leauge, vilket i hans ögon är jämställt med den dagen han får barn. Så jag visste att extranyckeln var minst två perioder á 45 minuter plus eventuell förlängning bort. Nosade igenom hela coops skitiga golv. När jag är på väg mot informationen och ska låna telefonen känner jag ett fack i väskan som jag inte har letat i. Ett litet litet innerfack med en liten liten dragkedja. Där i låg nyckeljävlen. Självklart. Åkte hem med svansen mellan benen, kommer dröja ett tag innan jag besöker coop igen.

Osmart är jag...

Idag har jag varit och hälsat på mitt gudbarn Nathalie som fyller ett helt år imorrn! Hälsade även på hennes mamma Angelica. Vi gjorde inte många knop idag. Tog en promenad, drack en stor mängd kaffe, laga mat, käka och pratade sjukt mycket strunt. En perfekt dag med andra ord! Jag drog även en ganska pinsam kommentar som jag egentligen inte borde bjuda på här, men det var så fruktansvärt korkat så jag kan inte låta bli. Situationen var sådan att vi satt och tittade på serien Sjukhuset och det var en tjej som födde barn. Vi började prata om när Nattis föddes och förlossningen. Angelica berättade att hon hade bajsat i fostervattnet så dom fick sätta på en slags elektrod på hennes huvud när hon fortfarande var inne i magen. Angelica berättade väldigt pedagogiskt att det var som en liten liten tunn tråd med en krok på längst ut som dom satte in i huvudet på bebisen. Jag funderade ett tag sedan utspelade sig denna konversation:
Jag: Dom är bra duktiga barmorskor alltså. Som kan pricka så bra menar jag.
Angeclia: Vadårå?
Jag: Men att dom inte sätter fast kroken i själva hjärnan liksom.
Angelica: Men du. Det sitter ju ett skallben runt hjärnan.
Jag: Just det, det tänkte jag inte på.

Inte många poäng till mig där. Men kul var det. Nu blir det yoga på wii-fit och sen sängen.   

Money money money

Och vinst blev det. Pengarna hämtas nu. Dom är ju fyra styckna som delar på det, men för att ha satsat 100 kronor var så äe väll 12000 en hyffsad vinst kan jag tycka : ) Nu ska jag snart åka och jobba. Har spelat Wii-fit i 40 minuter idag. Yoga och muskelbyggarträning. Så nu kommer jag bli stor, stark och smidig. Haha. Får se hur det går med den saken. 

Nu ska jag svida om och åka och jobba. 
Ha en bra dag!  

Uppdrag balkong

Pratade med Isabel på jobbet idag. Hon har gått floristutbildning och jag misstänker att hon är grymm på allt som har med grönt att göra. Bestämde i alla fall att hon ska få komma och designa min balkong. Så i år tror jag att jag kanske kan lyckas med att få det bra där ute. Vi har ju en hammock där ute som aldrig används. Jag låg där två gånger förra sommaren tror jag. Vi kom överens om att den måste bort för att få plats med blomster. La fram det förslaget till Petter som inte alls var sugen på det, han berättade även att han och Jonny hade legat och myst i den senast idag. Hmm, där ser man vad han sysslar med när man är på jobbet.

Nu har jag i alla fall fått i mig ett glas rödvin och Petter & co har spelat på några matcher ikväll. Tydligen är dom 30 minuter från 12 000 kronor. Spännande. Så nu är det fotboll, vin och jordnötter tills det blir sängen.

God natt och sov gott.  


Kungsängslilja var ett måste sa Isabel. Googlade lite och detta känns helt okej för mig : )


Män som blir pojkar...

Hur kommer det sig att vuxna män blir som små pojkar när det kommer ett tvspel in i bilden? Petter och Jim sitter och spelar fotboll och varje gång dom gör mål är det som om dom vunnit en mijon på lotto. Varje gång nån av dom får gult kort blir dom tårögda och börjar nästan gråta. Just nu satt Petter en straff och båda två skiner upp som två solar, stolta och fulla av beundran för varandra. Detta är lustigt. Undrar om det finns något liknade för tjejer? Barbiedockor kanske?


Vår vår

Varför vaknar man tidigt när man kan sova länge? Hela veckan har jag jobbat dag och klivit upp tidigt. Nu vaknar jag klockan 09. Igår var en härlig dag! Strålande sol och Petter fick nytt jobb! Underbart. Allt blir så mycket lättare när solen skiner! Jobbade kväll och baka bröd på jobbet (!). Första gången jag har bakat bröd utan totalt misslyckande. Smakade inte i och för sig inte på det men det såg fluffigt och gott ut! När jag kom hem var det fullt hus. Petter, Jim, Jonny och Krull spelade Wii-fit och jag var inte sen att haka på. Ikväll blir det jobb och sen får vi se vad som händer efter jag slutar. Men först en promenad innan frukost : ) (För tredje dagen i rad: Jag är Duktig!)

God natt

God natt på er och God natt på mej!


SÅ rädd är jag!

En lustig grej hände mig förra veckan. Hade varit och handlat kattmat efter jobbet och var på väg hem. Klockan var väll runt 21 tror jag. Vägen mellan affären och hemmet är inte den mysigaste att gå när det är mörkt. Man måste passera bla. ett hem för mentalt sjuka, en läskig stor mörk skola plus en stor mountainbike-bana som är omringad av stora farliga träd (eller nu är det avverkat där, men det var läskigt förr i alla fall). Mörkrädd som få som jag är brukar jag alltid se till att prata i telefon när jag går där, känner mig mer skyddad på något sätt. Denna kväll var Karin Wallin mitt offer. Jag gick med raska steg och när jag kom in i det kritiska området (cykelbanan) mötte jag någon som jag tyckte såg ut som en farlig invandrare. Denne hejade lite misstänktsamt och halvvände sig om efter mötestillfället och skrattade lite mystiskt. Jag blev livrädd och tänkte att nu blir jag våldtagen och mördad bara för en påse kattmat. När jag gått en bit till sa jag till Karin "Fy fan vad vidrig! Jag mötte en turk som hejade och vände sig om efter mig". Karin tyckte inte jag skule vara ute och gå själv så sent, men kattjävlen måste ju ha mat tyckte jag. Hur som helst så gick allt bra och jag kom hem helskinnad.
Dagen efter i bilen på väg hem till Sollefteå tar Petter upp sin mobil och visar ett meddelande han hade fått från Jonny (Petters kompis och tillika våran granne) kvällen innan. Där stog "Säg till Sara att hon ska hälsa när man möter folk man känner". Haha, det var alltså Jonny som var våldtäktsmannen. Mycket lustigt, säger ganska mycket om mörkräddhet (finns det ordet?) tycker jag. I fortsättningen ska jag i alla fall kolla upp när jag möter någon.

God natt! 

RSS 2.0