Paus

På beägran av mamma meddelar jag härmed att jag inte kommer blogga på ett tag.

Hörs!

Senaste dagarna...

Lite bilder från sista dagen hemma i Forsse och första dagen här hemma i Uppsala...


Vad ska man göra när man både vill dricka öl och köra åkare, plus har en terminator-hand?


Min paj som jag gjorde, den som jag sa att ni inte skulle göra. Den ser inte god ut, detta var dagen efter. Vi hade med den ut på flotten, åt den inte.


Annica hade gjort club sandwich, till det en Mariestad.


Emil satt i stolen och lyssnade på dokumentärer. Det gjorde vi allihopa, utom Wilma som lyssnade på musik : )


Brödernas hus från vattnet.


N'r vi kom hem blev det en Irish Coffe.

Dagen efter flög jag hem till Uppsala, eller jag flög ju till Arlanda. Men jag kom hem till Uppsala i alla fall. KL kom med tåget ungefär samtidigt och vi var och handlade mat på Gränby. Denna avnjöts på balkongen med tända ljus och skitsnack. Petter var med ett tag men lessnade efter en stund på vårat tjejsnack : ) Jag somnade på soffan medan KL och Petter kollade på I am ledgend. Igår var vi hem till Linka en sväng och hälsade på, vi åkte till Ulva Kvarn och fikade. Kollade på när dom blåste glas.


Glasblåsarn.


Efter det åkte vi ner till stan och tog en frappe innan KL skulle åka hem igen.


Karin Larsson i egen hög person!

Idag har jag varit hos Angelica. Gosat med Nattis hela dagen lång! Hon blir så stor liltösen, igår började hon på dagis. Det fixade hon galant. Blev bjuden på tacos och fika *2. Tack för det!

Imorrn ska jag nog packa upp min väska. Vet inte än men tror det blir så.

Toppendag!

Igår var en topp 3-dag på hela året kan jag säga!Låg på gräsmattan hela dagen och lyssnade på dokumentärer och surfade.Johan bjöd mej och Emil på en något god margurita!Här ser jag ut som mesarnas mes, men kolla in klänningen. Den där hade mamma när hon var 18 år och var i USA. Emil kallade mig Sara Af Ugglas.Sen gick jag och bröderna ner till båten och tog en tur på Helgumssjön. Det var mycket varmt i vattnet och jag badade två gånger! Emil kunde inte för han hade "chinos" på sej sa han, fast egentligen var det badshorts. Det var så mysigt så ni kan inte ana!!Johan badade med terminator-handen.Öl och cider hade vi med : )Ett fint hus uppe i Helgum. Byggt på berget.Båthuset som ligger några hundra meter hemifrån.När vi skulle gå hem ramlade jag ner mellan själva bryggan och en stenpelare. Det gjorde ont. Men ingen brydde sig om mitt sår. Det kom lite i skuggan av Johans hand kändes det som, förstår inte varför.Sen skar jag mig i fingret när jag skule skära baguetter. När jag åt kräftor fick jag in kräftspad i det, det sved.Mumma! Kräftor, kantarellpaj och västerbottenpaj samt vitt vin.Inte illa!


Silla gillar inte kräftor så hon intog madrassläge.

Efter detta dog min mobil så jag kunde inte ta mer kort. jag gjorde efterrätt. Lyxig blåbärspaj med kardemummakräm. Den blev god men var absolut inte värd mödan. Så undvik den om ni hittar ett sånt recept.

Nu ska jag och mamma åka till stan sen ska jag inta flotten med sol och bad!

Nässjön

Jag och Johan åkte och kollade läget på Nässjön. En udde där vi spenderade 99% av våra sommarlov när vi var små : )

Hej igen

Sådärja!

Nu är middan avklarad. Smakade mycket bra! Jag gjorde bulgursallad och mamma grillade biffar. Mamma hade hunnit göra blåbärspajen redan så jag slapp. Men imorrn ska vi ha kräftskiva och då ska jag göra kanske världens godaste blåbärspaj till efterrätt.Bulgursallad


Mamma grillarBlåbärspajen

Hittade bilder från när vi var i Umeå.

Kusin Lina och jag fikar i Umeå.Johans hand när han hade fått den nya skenan. Så sähr ska han gå i fyra veckor.


Nu ska jag göra nått vettigt, jag vet inte vad, men nått vettigt ska jag göra.

Sköönt!

Gissa om denna dag har varit perfekt hittils!? Jag och Annica har legat på flotten tills nu och solat. Jag har lyssnat på två P3-dokumentärer. Om när Tjörnbron rasade och raset i Tuve. Två mycket bra dokumentärer som jag tycker ni ska lyssna på! Ikväll ska mamma bjuda på svampbiffar, med kantarell och Karl-Johansvamp som vi plockade igår. Fick även ihop en bärplockare med blåbär så det lutar mot blåbärspaj till efterrätt. Mumma. Nu sitter jag hos Johan och har precis öppnat en cider och fått lite jordnötter. Johan och Annica har tagit en promenad, jag är av den uppfattningen att man inte behöver motionera på semestern (som om jag gör det när jag inte har semester). Nu ska jag googla upp ett recept på blåbärspaj. Återkommer med lite bilder från dagen. Kanske.

Bilder från semesterns bästa vecka : )Första morgonen var det lite molningt. Vi la oss på madrasser med kudde och sovsäckar och sov en stund.Efter det blev det sol och vi åkte till Norrfällsviken på räkfrossa. Mycket gott! Efter det följde Wilma med oss tillbaka till Rotsidan och sov där i två nätter.Andra dagen var det riktigt varmt och skönt! Gick ner klockan sju på morgonen och sov på klipporna hela dagen!Sen kom moster Lena och hade med sig lunch. Kycklingmackor med massa gott i!Efter några timmar till av sol gick vi upp till stugan och åt rökt sik.Morbröder med licens to grill!Kusin Anton kom och sov en natt med oss.Tredje dagen var inte heller fy skam! Samma procedur som föregående dag. Äta, sova, dicka.På torsdag kom Petter och Fredrik. På fredan åkte vi till Rotsidan, Näsviken och Bönhamn.I Näsviken.

Veckan som gått

Lite uppdatering om vad som skett under veckan som skridit:

Var på Rotsidan med släkten. Riktigt mysigt hade vi i tre dagar. Låg på klipporna på madrasser och sov mest hela dagarna. Åt, sov och drack. Åt räkbuffé och rökt sik samt tacos. Underbart.

Medan vi var på Rotsidan var bror Johan på fiskesemester. Där lyckades han få en sten på fingret, skar av två senor och fick åka till Umeå och operera. Vilket ledde till att vi imorgons ak åka till Umeå för omgipsning och shopping.

Petter och Fredrik kom och hälsade på i torsdags. Dom åkte tillbaka i söndags. Helgen fördrev vi med att åka till Höga Kusten och äta, gå på stan, bli bjuden av pappa och Anki på middag i stugan och ha två efterfester hemma hos Emil och Ingalill där vi lyssnade på Bryan Adams.

Ikväll har vi fiskat. Emil fick tre abborrar, varav två inom loppet av en minut. Han fick även en bebis-sik, en sån fick Ingalill också. Jag fick två mörtar och Lina fick en. Det var riktigt mysigt där i båten kan jag säga, dom stunder jag och Lina lyckades håla våra linor från varandra i alla fall : )

Nu ska jag sova. Det är en dag imorgon också, eller egentligen är den dagen idag ser jag nu. Ska åka härifrån senast åtta och jag ska hinna duscha också.Fisketur ikväll. Utanför båthset.

God natt!

RSS 2.0