Hemma

Hej och hopp!

Här var det längesen jag skrev. Har varit hemma i veckan i alla fall. Mycket trevligt har det varit. Sov hos mamma i stan en natt, hos Johan en och hos Emil en. Hjälpte Johan och spackla på övervåningen som han renoverar och målade även en och annan list. Var meningen att vi skulle hinna mer men Johan lyckades få matförgiftning, på hans egen födelsedag dessutom. Stackarn. Det var en varma koppen som var boven. Min ingifta morbror är försäljare av dessa och lämnade några 1000 i källaren när han flyttade. Vilket är fem år sen, så det kanske inte var så konstigt att den var lite dålig. Jag åt sparrissoppa men klarade mig från sjukdom, tacksam för det. Annars brukar ju matförgiftning vara lite av min grej.

En lustig sak hände när jag sov hos Emil och Ingalill. Vaknade mitt i natten till tonerna av jingle bells. Lät ungefär som ett sånt där kort som spelar när man öppnar det. Somnade om men vaknade efter en stund till samma melodi och av att en lampa blinkade under lakanet. När jag klev upp på morgonen drog jag undan lakandet och såg att min bror hade lagt dit en slips ala Anders Wiklund. Alltså en julslips med en knapp på som börjar spela jingle bells när man trycker på den.

Nu är det bråttom här! Har stora planer inför dagen. Men inget jag kan skriva om här. Den som väntar får se! 

Katt bortskänkes

...Sover på dagarna, är vaken på nätterna.
Favoritsysselsättningar: Krafsa på garderobsdörr precis när matte och husse intagit djupsömn. Krafsa på toalettdörr när matte eller husse har stängt den för att vara på toaletten ifred, får komma in, hoppar upp i handfatet, hoppar ner, krafsa på toalettdörr och vill ut. Krafsa på sovrumsdörr när sambo ligger och sover och ska upp tidigt och jobba, dörren öppnas, krafsa på den öppnade dörren eller på listen bredvid vilket ofta utlöser bråk mellan matte och husse då ena menar att den måste sova och andra att det inte går att kontrollera katten, lämnar situationen med viftande svans. Äta blommor, helst om det är möjligt välta ner kruka/ vas. Äta på fransar på filtar i soffan. Äta på paketsnören och sedan spy upp dom. Äta på ren tvätt som hänger på tork på tvättställning i vardagsrum. Dricka ur matte och husses drickglas istället för sin egna skål, detta genom attstoppa ner tassen i glaset och sedan slicka på tassen.Kliva på tagentbord när husse eller matte sitter vid datorn.

OBS! Kan ibland vara lugn och ganska trevlig.  


Två dagar i ett inlägg...

Jadu. Nu sitter jag här på jobbet på en lördagsnatt när jag skulle kunna göra något mycket roligare! Men sånt är väll livet antar jag. Idag kom Petters syster med familj och mamma till Uppsala och vi mötte upp dom på Nickis. Ett lekhus skulle man kunna säga. Satt och fikade där ett tag och kollade på när Tilde och Engla åkte rutschelkanor, gungade, hoppade mm. mm. Intog sedan Gränby Centrum och kollade runt lite, köpte en kofta för 50 spänn som hade kostad 250, ett fynd skulle man kunna kalla det. Käkade lunch, cesarsallad med parmaskinka, mumma. Gick sen på Body Shop och spendareade presentkortet jag fick av Petter på alla hjärtansdag. Blev medlem och fick massa gratisgrejer, neccesär, makeuprådgivning, bodybutter, läppglans mycket fina saker. Sen åkte vi hem och städade och Petter drack öl och tittade på fotboll medan jag tittade på i väntan på att börja jobba.

Blev ingen bio igår i alla fall. Men väl en roadtrip till Gävle. Inte fy skam. Hämtade upp Petters kompis Johan Worm-Hansen (mer känd som Wormis) på hans jobb och kollade in hans lägenhet i Gävle, tog en sväng på stan men hittade inget kul. Åkte hem och köpte en minibuffé på ICA och åt och drack vin medan vi kollade på Let´s dance. 

Jaha. Nu har jag redogjort för gårdagen och idag. Nu blir det sängen och några avsnitt av vänner här på jobbet. 


Misstänkt...

Träningen igår gick ju kalas! Cyklade i en kvart. Mest pga att jag inte hade fyllt vattenflaskan. Körde lite mage och ben. Känns idag kan jag säga. Imorrn ska jag dit igen. Idag har jag inte gjort mycket. Gick en sväng till affär'n och åt middag med Petter när han kom hem från jobbet. Funderade på att gå på bio men vi orkade inte så det får bli imorrn istället. Har just sett Knutbygrejen på tv. Jobbade natt förra veckan så då vågade jag inte kolla på det. Brukar ligga i sängen på jobbet och jaga upp mig när jag har sett något läskigt på tv. Efterlyst är ett big no no när man jobbar natt, vilket är synd eftersom det faktiskt är riktigt bra. Idag köpte jag tidningen Misstänkt. Har läst den några gånger förr och den är ruskigt bra! Som efterlyst fast i tidningsform. Läste i en timme och hann inte ens komma till hälften. Läs den!

Nu är det natt på Fänkålsgatan.


Träning på gång...

Är just i detta nu på väg till gymmet för första gången på ca nio månader. Eller jag hade ett återfall på ett besök i höstas. Hoppas det håller i sig längre den här gången. Det är alltid en liten nervositet som spökar första gången man ska dit, om man inte har varit där på ett tag alltså. Man är liksom oventandes om sin egen kapacitet och ofta överskattar jag mig själv har jag märkt. Får se hur det går. Ska sitta minst 20 minuter på cykeln och sen köra lite mage och armar tror jag. Wish me luck!

Detta är utan tvekan den bästa låten att spränga ut ur mp3:n när man sitter på cykeln

http://www.youtube.com/watch?v=Qi5lwTr4AZE&feature=related

Plugga? jag?

Nyss hemkommen från ett kvällspass. Träffade min kära vän tillika gamla jobbarkompis Evelina. Hon jobbar för närvarande kvar som timvikarie medan hon pluggar till läkare. Imorgon ska hon ha dugga, tydligen nån slags tenta. Så idag fick jag veta vad alla ben i handen heter. Alla fingrar har tre ben utom tummen som har två. Har jag aldrig tänkt på förut. Min kära mor var ju här i helgen och påminde mig om att jag borde börja plugga snart. Det kom som en chock! Eller kanske inte. Jag vet att det är hög tid för mig att börja plugga, har snart jobbar i tre år. Vart tar tiden vägen för övrigt? Men vad ska jag plugga då? förslag nån? Satt och funderade på bussen på vägen hem och kom fram till att dom flesta kompisar jag har i min ålder faktiskt inte heller pluggar. Den tanken kändes lugnande tills kom hem och kollade in Natalies blogg och såg att hon hade anmält sig till högskoleprovet! Why gud, why! Det minskade inte pressen direkt. Nu blir det ett besök på studera.nu. Det är ett steg i rätt riktning i alla fall!

Sov gott...    

Den rullar, den rullar, den rullar, den rullar!

Ojoj, pressen är stor på mig nu. Har fått två klagomål idag på dålig uppdatering. Ber så hemskt mycket om ursäkt för detta. Jag ska försöka skärpa mig.

Nu jävlar ska ni få höra. Mitt blåa fordon gick igång igår!(!!!!!!!!) Pappa hade med sig ett extrabatteri som han kopplade in. Huven gick inte igen med vad gör det tänkte vi. Boxerade igång den rackarn och bytte batteri medan bilen var igång! Jag bara stog och gapade. Är det inte otroligt att man kan byta batteri medans bilen är igång? Jag visste ju redan innan att det var en generator som laddade batteriet när bilen gick, men jag trodde liksom att batteriet var själva hjärtat i bilen. Ja, näst efter motorn då. Men där gick jag på en nit. Nu vet jag en sak till om bilar. Vad jag inte vet, och förmodligen ingen annan heller är varför den inte startade innan. Batteriet var troligen urladdat och den måste stå och dra "tjyvström" som pappa sa. Alltså som jag förstog det, något som laddade ur batteriet när bilen är avstängd. Jaja, bilen gick i alla fall hela vägen till Bergeforsen, Sundsvall igår. Pappa tog hem den i väntan på att mina bröder ska ha tid och sätta
t(h)änderna i den. Skönt på något sätt att den är borta, det känns som om den bara stått där och finat åt mig på parkeringen i flera månader nu.

Pratade med Göteborg idag, i skepnad av Linn Forslund osm för övrigt gav ett av klagomålen. Hon hävdade också att det var för lite bilder på henne på denna blogg. Well, here it comes!

    


Nöjd än Linn?

Bil bil bil

Gårdagen fortskred smärtfritt. Fick en alla hjärtansdag-present av Petter, presentkort på bodyshop. Åkte sedan till svärmor och tröck i oss alldeles för mycket smörgåstårta. Men gott var det. Sitter nu och väntar på att pappa och Anki ska komma så vi kan fika och pappa kan kolla på biljäveln. Vet inte riktigt om jag kommer kunna lita på den igen, så många gånger som den har stannat tänkte jag.

Nu kommer pappa och Anki. Vi hörs!

Den där katten...

Nu är jag mätter och glader. Min kära mamma är här och vi har precis ätit middag och bakat thekakor. Eller mamma har bakat och jag har ätit. Räkcoctail till förrätt och fylld kyckling med couscous till varmrätt. Mmm, mycket gott. Idag har det inte hänt mycket för lilla mig. Jobbade inatt, åkte hem och städade, åkte ner på stan och mötte mamma och handlade lite. Sen åkte vi hem och lagade middag och nu tittar vi på lets dance. Lyckades fylla dammsugarpåsen idag också, med en strumpa. Silla hade dragit ner en strumpa under sängen som jag självklart lyckades dammsuga upp. Det är lustigt vad katten kan göra på nätterna alltså. Imorse hittade jag en tröja i vardagsrummet som hon hade dragit ut ur garderoben. En morgon hittade jag min bh i hatthyllan. Hur gick det till? Vad ser hon för nöje med att släpa upp den dit liksom?


Hur som haver så ska vi åka till Gimo imorgon eftersom min kära svärmor fyller år idag. Så imorgon blir det födelsedagsfirande.


Grattis på födelsedagen kära svärmor och Angelica som också fyller år idag :)



Mmm.. Gott med kartong...



Kärlek till en serie

God morgon!

Har just klivit upp, satt uppe till halv två igår och tittade på One Tree Hill. Vilken serie mina vänner! Det är som O.C al over again, bara att jag inte bor hemma och har ett jobb så jag inte kan spendera hela dagarna åt denna serie. O.C var en serie som gick när jag gick i högstadiet och gymnasiet. Natalie hade första säsongen på dvd så vi spenderade en hel sommar med att titta på detta underverk. En dag kom kära mor in i vardagsrummet och undrade vad vi kollade på, jag svarade. Mamma frågade vad O.C stog för: Orange County svarade jag lite irriterad över att bli störd mitt i ett avsnitt. Mamma citat: MEN! Där har ju jag varit! slut citat. Tummult utbröt i vardagsrummet och alla ville ta och känna på mamma bara av den enkla anledningen att hon hade varit där. Det mina vänner, det är ungdomskärlek till en serie när den är som finast!

Dagen består av följande, hämtas av Angelica, åka hem till Angelica, äta mat hos Angelica, vara med Natalie hos Angelica, sova hos Angelica.

Så nu är det nog läge att börja packa, hon är här och ska hämta mig snart.


Att byta icakort eller att icke byta icakort

Kom och tänka på en mycket konstig grej jag sysselsätter mig själv med när jag är och handlar. Det är nämligen så att jag är vuxen. Jag har ett Icakort. Och inte nog med det, jag har ett Icakort som börjar bli väldigt väldigt utslitet. Det senaste halvåret går det inte att dra det i kortläsaren på affären och jag måste lämna det till kassören som får dra det i kassan, eller i värsta fall slå in varenda liten siffra på kortet. Situationen i kassan ser alltid ut som följer: Jag lägger varorna på bandet, hejar automatiskt på kassörksan, går fram till kortläsaren och drar mitt Icakort. En text kommer upp "Oläsligt kort, försök igen", varpå jag drar igen, varpå samma text fortsätter komma upp på den lilla skärmen. Jag fortsätter ända tills texten "Lämna kort till kassör" kommer upp. Då gör jag naturligtvis detta och säger lite försynt "ojdå, det här kortet funkar visst inte" även fast det inte kom som en överaksning för mig precis. Kassören drar mitt kort i kassan och det fungerar, jag drar mitt vanliga betalkort och proceduren är över. Ikväll på vägen hem på affären slog en tanke mig. Varför i hela helvete står jag och drar kortet fram och tillbaka när jag ändå vet att det inte kommer fungera? Det är ungefär som när en lampa går sönder och man trycker på knappen ett par gånger för att verkligen försäkra sig om att man måste byta. Sen kom en till tanke. Undra hur mycket tid jag sammanlagt har slösat på att dra kortet i onödan 4-5 gånger per handlingstillfälle det senaste halvåret? Sen kom en tredje och kanske den bästa tanken. Jag borde nog beställa ett nytt. Men hur lätt är det att komma ihåg, enda gången jag tänker på det är ju just när jag handlar (och nu när jag skriver detta då). När jag kommer hem är problemet som bortblåst.

Nästa gång ska jag lämna fram det direkt serru, utan prut.

Dagen har bestått av jobb i 14,5 timmar, så det finns inget intressantare att berätta om än icakort idag.

Sov gott!

Halvfrisk

Tror det eller ej men jag har överlevt denna svåra influensa ifluerade sjukdom. Har legat däckad i sängen i två dagar med feber, halsont, hosta allt vad man kan begära av en förkylning helt enkelt. Imorrn ska jag börja jobba igen i alla fall. Får se hur det går. Känner mig inte helt frisk än men jag har ingen feber så det får fan gå. Det största orosmomentet är att jag måste åka buss till jobbet och därmed gå hemifrån halv sju när jag börjar jobba kl åtta. Är inte det helt fantastiskt!? När jag åker bil kan jag åka 20 minuter innan jag börjar och komma i tid, men med buss tar det 1,5 timme. Mycket skrattretande.
Inte mycket har hänt dom senaste dagarna, har plöjt hela andra säsongen av One Tree Hill och beräknar snart att vara ikapp Petter som är på femte säsongen. Får se hur det blir med den saken. Under dessa dagar har jag även lärt mig dricka grönt te som min moster är förespråkare för, det var även av henne jag fick detta i julklapp. Grönt te med honung. Blåbärssoppa och vaniljyougurth har även varit mitt intag av föda sen i måndags, idag och igår har jag ätit makaroner med smör och ketchup. Nu ska jag försöka inspirera mig själv till att göra middag.

Återkommer imorgon.



Kolla in den här tröttmössan...


Feberfrossan är den värsta frossan...

Förställ er mig idag. Jag har inte klätt på mig på hela dagen, jag har haft morgonrocken. Jag har sminket kvar sen igår. Det enda vettiga jag har gjort är att plocka ur diskmaskinen. Sovit några timmar i omgångar har jag också gjort, varvat mellan soffan och sängen. Petter är också sjuk. Han kom hem tidigare från jobbet igår och var allmänt dålig han också. Vi har sett sammanlagt fyra serier och två filmer under dagen. Petter slöpade iväg sig till affärn och köpte lite nödvändigheter, såsom ravioli, godis, pistagenötter och blåbärssoppa.

Jag har frossa, svettas och fryser om vartannat, knarkar panodil, har en hjärna som känns som två storlekar mindre än sjävla skalet. Också ångsten såklart, ångesten av denna jävla karensdag. Tänk att på mina nästa 3 år på jobbet har jag inte varit sjuk en enda gång. Och nu när jag väl blir det måste jag betala 1000 kronor för att få vara hemma och ligga i sängen och må skit. Det är lustigt tycker jag. Nästa val ska jag rösta på dom som vill ta bort karensdagen, om det nu är regeringen som bestämmer det.

Nu sak jag ta två panodil och läga mig i sängen och försöka sova, vilket var ett problem inatt då jag låg vaken mellan 03-07.

Ojojojoj, om ni bara kunde ana hur synd det är om mig. Nu fattas bara snuva som är det absolut värsta jag vet.

Förkylning

God eftermiddag!

Skriver bara för att informera att detta kankse är mitt sista inlägg. Jag är sjuk, mycket sjuk. Har feber och hosta som kan liknas med ett rivjärn som far upp och ner i strupen. Har en känsla av att denna förkylning kanske blir min överman, att jag kommer stryka med helt enkelt. 

Tack för visat intresse. 


RSS 2.0