Bedragaren

Aldrig kan man få glädjas åt den där jävla bilen. Jobbade kväll igår och på väg hem hörde jag att stereon började hacka misstänktsamt. Stängde av den men den fortsatte. Parkerade och donade och stängde av bilen, tog ur nyckeln men den fortsatte låta. En lampa tändes i mitt hjärnkontor och jag tänkte att det nog är stereon som stått och dragit tjyvström så bilen varit död i några månader. Ringde min far och han försökte coacha mig i att få ut stereon, vilket självklart var omöjligt. Inte mycket att göra kom vi fram till, hämtade dock en skiftnyckel och tog av minuspolen från batteriet så den inte strömmen skulle dras ut. Gick ut imorse glad i hågen för att det var sol ute och för att jag hade lyckats överlista bilen en gång för alla. Öppnade dörren till bilen, slängde in väskan och bilnyckeln, öppnade huven och smällde igen dörren. Satte på minuspolen lite snyggt och hörde centrallåset låsa upp resten av dörrarna. Eller? Ni som är mer mekaniska än jag förstår ju resten. Smällde igen huven och skulle öppna dörren: LÅST! Den hade alltså inte låst upp utan låst alla dörrar. Röck i handtaget några gånger, svar negativt. Bilnyckeln och min väska var alltså inlåst. Reservnyckeln hann jag tänka innan jag tänkte att den är i Sollefteå hos min kära bror. Ringde denna bror och disskuterade diverse tillvägagångssätt. Alternativ ett: knacka en ruta, alternativ två: skicka reservnyckeln. Valde tvåan och nu är nyckeln förmodligen nånstans i Sveg dit all post tydligen kommer förr eller senare, eller är det Ånge? Hur som helst så ringde jag Linka, klockan var ju ändå åtta på morgonen och det har inte hänt sedan 80-talet att hon har sovit längre än till sju. Mycket riktigt var hon vaken och var här på två röda. Snacka om räddare i nöden, tack för det babe! Petter hämtade mig idag och han har gett mig pengar så jag kan ta bussen till jobbet imorrn då han jobbar, tack för det med : )

Slutsats:
*Blogga aldrig om att en bil går bra
*Undvik att ha reservnyckeln 40 mil norr
*Släng stereon
 

En fest!

Skämmes på mig att jag inte har bloggat på så länge! Denna gång är det dock inte vanig lathet som ligger bakom detta odåg utan faktiskt har jag en rimlig förklaring. Min moster Lena har fyllt 60 och i helgen hade vi en överraskningfest för henne! Jag åkte alltså hem i fredags men kunde inte skriva nått eftersom det skedde i största möjliga hemlighet. Har i alla fall umgåtts med släkten hela helgen i Skogsnäs, utanför Ramsele, utanför Sollefteå, 10 mil från Sundsvall. Hade en heldag i ett stort hus där som mamma och min andra moster hade fått nys om. Åt fisksoppa och sjöng karaoke. Släckte alla lampor halv nio men glömde tydligen den ute på bron, plus att det i sällskapet fanns minst sex bärbara datorer som gick för fullt.

Åkte till Sundsvall igår och sov hos Karin och Andre inatt. Fick hamburgare och rakade av Andres hår.  Nu är jag hemma och ska strax åka till jobbet. Forden gick hela vägen till Uppsala! Hoppas den håller till jobbet också!

Ska försöka ragga lite bilder från festen. Håll ut!

Jobb och småshopping

Rackarns vilka scones vi fick till igår va! Linka hade köpt färskost, björnbärsmarmelad och apelsinmarmelad. Mumma! När vi hade svullat ordentligt åkte vi till Fyrishov och bowlade. Jag kom sist, men det var fan på håre! Linka spöade mig med några ynka poäng och Petter vann med ungefär 50. Efter det fiaskot åkte vi och käkade sallad på en pizzeria i Stabby, mycket gott! Hyrde Mord i sinnet och jag och Petter plöjde igenom sex avsnitt igår, jag somnade efter fjärde dock.

Idag har jag jobbat hela dagen. Tog bussen hem och skulle få vänta på stan i 20 minuter, men då kom bussen till Gränby Centrum så lägligt så jag hoppade på den istället. Tog en sväng i min ensamhet och tittade lite, köpte en slags skjotklänning på h&m och provade ett par jeansleggings på mq. Kunde inte bestämma mig om dom såg bra ut eller inte. Tänkte prova ett par på Vila men bestämde mig för att göra det en dag då jag inte har långkalsonger på mig. Vilket fantastiskt bök det är att stå i ett ½ kvm stort provrum och försöka kränga av sig stumpbyxor och superslimmade stupörsjeans! Höll på att tappa balansen och nästan flyga ut genom hytten, räddade mig själv genom en krok på väggen i sista sekunden. Det hade varit en syn det. 

Nu ska jag ta ett bad och sen kolla på efterlyst innan det är dags att natta. Sov gott!  

Gimo och bio

Igår var vi till Gimo och träffade familjen Boström och svärmor. Blev bjudna på ett stycke middag och kaffe. Hade en högljud diskussion om när Petters alla syskon är födda, och så här i efterhand har jag ingen aning om hur det låg till. Lättast är att Kristin är född 80 eftersom min kära bror också är det. När vi ändå är inne på födelseår kan jag berätta att Linn Forslund fyllde år igår. Ringde henne när hon satt och smaskade en tårta hon hade fått i födelsedagspresent. Som många andra studenter är hon pank och frågade om jag inte ville föra över 50 spänn som en present, sen kom hon på att hon hade övertrasserat kontot och ändå inte skulle kunna utnyttja pengarna. Känner mig verkligen motiverad att börja plugga, oja. 

Efter Gimo åkte vi på bio, Män som hatar kvinnor. Köpte en stor popcorn, stor chips och delade på. Även 0,8 l cola var inhandlade vi, man vill ju inte vara törstig när man sitter på bio. Filmen var mycket bra. Även Petter tyckte den var bra och han har inte läst boken. Väntar med spänning på tvåan och trean nu : )

Nu är Linka påväg hit och ska äta frukost med oss. Jag skulle baka scones kom vi överens om igår men såg nu att man måste ha mjölk till det, vilket Linka skulle handla. Så nu väntar vi en Linn och en mjölk sen blir det frukost och kanske ska vi njuta av solen idag : ) 



Tilde och Engla, sötsnören!


Hallelujah!

Nu sitter jag framför den här jävla datorn igen. Den är som en magnet som bara lyser och blinkar och vill ha uppmärksamhet. Den liksom bara vill att jag ska pilla lite på tagnetbordet. Och man vågar ju itne ignorera den heller, gud vet vad som kan hända med datorer som känner sig försummade. Fattar inte vart timmarna tar vägen när man sitter framför den dock. Spelade bowling på vårat Wii med Angelica och Patrik (medan Nattis gick igenom min samling av böcker i bokhyllan). Inte helt otippat vann jag : )

Sitter och gluttar lite på youtube. Kom och tänka på en låt jag inte hört på länge. Detta måste vara den absolut bästa versionen av denna sång. Tänk att ett gäng norrmän kan vara så bra, det trodde man inte.  

Finns en bättre version men den var tydligen spärrad för sånt här...


Fin fint besök

Bandyfinalen igår gick bra! Hade två stoooora kåtor med bänkar och brasor i. Så där kunde vi värma oss när det var lugnt vid klätterväggen. Var inte så mycket folk mot slutet så vi fick sticka lite tidigare. Hann hem och duschade och åt innan jag åkte iväg till mitt riktiga jobb och jobbade natt. Har en natt kvar nu sen är jag ledig i två dagar. Ska bli mycket skönt, imorrn ska vi till Gimo och hälsa på och käka middag tror jag om jag fattade det rätt.

Har nyss varit och inhandlat bullar och kakor, väntar på att Angelica, Patrik och Nathalie ska komma på besök. Har även hunnit storstädat hela lägenheten idag. Torkat golverna till och med. Bra att få en krypande bebis på besök, då måste man verkligen städa. Risken är annars att jag orsakar en livslång allergisk attack på stackarn, med tanke på hur det brukar se ut här. Flitig idag med andra ord.


Mer klättring

Jaha. Sitter och väntar på att Rebecka ska ringa, ska luncha med henne på Gränby. Ska jobba lite åt dom imorrn igen. Dom ska ha en klättervägg vid Studenternas, det är bandyfinal här i Uppsala vilket brukar betyda mycket folk. Ska träffas och gå igenom lite priser och aktiviteter dom har så jag vet om någon frågar, kan ju vara skönt att veta : )

Kolla in http://naturcraft.se/ föresten! Kolla på filmerna från höghöjdsbanan! Läskigt...

Annars händer inte mycket idag. Ska jobba natt tre nättetr

Pimpning på g...

Jaha, som ni ser har jag pimpat min blogg lite. Ska dock försöka få bort rosa ramen runt menyn, men det är lättare sagt än gjort. Återkommer till det senare. Jag är medveten om att det inte ser bra ut.

Over and out...

Resan bokad : )

Nu är jag utvilad och pigg. Första lediga dagen på lääänge! Idag ska jag och Petter bara slappa och inte göra nånting, eller ner på stan och simma ska vi. Sen lär vi väll hitta på nån liten roadtrip eller nått annat skoj misstänker jag med tanke på att vi aldrig kan vara lediga utan att göra nått. Igår hade jag lönesamtal. Skötte mig bra tycker jag. Om en vecka får jag se vad resultatet blir.

OCH! Vet ni, nått jag har glömt att blogga om!? Den 15:e maj drar jag, mamma och kusin Elin till Florida! Vilken dröm! Ska bli helt fantastikst! Biljetterna bokades igår och nu är det inte långt kvar!

Nu ska jag dra upp Petter ur sängen och äta lite frukost.

Ha en bra dag!

Tillbaks från Vildmarken...

Har bara en sak att upplysa om idag. Jag är slut som människa. Har varit på mässa i två dagar, dop och jobbat 10 timmar idag. Tror inte min insats på jobbet var den bästa idag, satt mest i soffan och stirrade på tv och försökte få ihop ett 1000-bitarspuzzel. Men så skoj jag har haft i helgen dock! Vildmarksmässan var riktigt rolig, fast alla var ganska glada igår när vi satt i bilen på väg till Uppsala igen. Mamma var där och tog lite kort på mig in action igår, med hennes kameramobil dock så kvaliteén är inte Nikon direkt.


Hjälmen på när man ska klättra Jacobs stege...


Jag och Christer säkrar för fullt,


Jättegungan. Lite problem att få på haken när personen hänger ca tre meter upp i luften och man är 1,67 själv. Teamwork grabbar, teamwork.  

Mässa, dop och schlager

Ojojoj en sån skoj dag jag hade igår! Började klockan fem på morgonen då jag vaknade. Åkte till Sthlm och mässan. Hade lite genomgång om klätterväggarna mm. Sen var det bara att börja jobba. Gick bra. Säkrade klä'tterväggar, stockstegar och jättegunga. Fick lite blåsor i händerna, men det gick superbra! Slutade där klockan sju på kvällen. Åkte till kusin Jenny och träffade stora tjocka släkten, eller inte alla men några av dem i alla fall. Hjälpte till och klädde in borden i dukar och snittade lite tulpaner som skulle vara till dopet idag. Halv tio på kvällen var jag lagomt mör. Jag och mamma åkte hem till Jungrugatan och träffade Elsa, tog ett glas vin och sen däckade jag.

Idag har det varit dop för världens finaste Levis! Overkligt sött litet kusinbarn jag har! Charmade prästen i kyrkan så hon kom av sig helt! Ett mysigt dop i kyrkan sen blev det fisksoppa och vin efteråt. Mycket gott. Nu sitter jag och Lina och kollar på schlager och dricker vitt. Snälla, snälla, snälla gör så att Caroline Af Ugglas INTE vinner! 

Trevlig lördagskväll! Imorrn blir det mässa igen!

Hunden från helvetet...

God morgon!

Vaknade halv nio imorse! Måste vara något slags rekord, brukar alltid sova till minst tio. Men det var bra att jag gjorde det, har en del att fixa innan jag ska jobba i eftermiddag. Måste packa idag. Ska ju på mässa imorrn med Rebecca och på dop på lördag, sen mässa på söndag igen. Spännande! Har en känsla av att jag kommer vara ganska slut på måndag morgon när jag ska upp och jobba. Min kära vän Linn ringde igår, klockan halv tolv. Jag låg och sov och fattade inte så mycket av det hon sa. Men hon berättade en mycket rolig sak om hennes hund Assi, som bor kvar i Sollefteå. Den hunden är en katastrof alltså. Linns mamma skulle ha främmande och hade lagt fram kyckling som hon skulle tina medan hon var på jobbet. Vad händer? Jo, Assi äter upp hela paketet med den råa kycklingen och spyr sedan upp det på väl utvalda ställen runt om i hela huset. Haha. Det var den middan det! En annan gång när Linns mamma kom in i köket stog hon på bordet och hade ätit upp i princip all frukost som stog framme.


Linn och Assi. Assi bjuder sällan på sig själv...

Petters systerdotter Tilde fyller 7 år idag! Grattis! Nu ska jag försöka slå in hennes paket, problemet är att vi inte har något inslagspapper.

-------------------------------------------

Måste tillägga nu när jag pratat med Linn i vaket tillstånd att det slltså var 1 kg rå kyckilng OCH en bullpåse hunden tröck i sig. Hon kräktes och bajsade inne som ett resultat av detta svullande...


Snö och cyklister!

Inte mycket har hänt i helgen kan jag meddela. Jobbade både lördag och söndag. Inatt har jag jobbat också. Dagen igår innan jag åkte till jobbet bestog av ett besök på Gränby med Angelica och Nathalie, köpte shampoo balsam och andra tråkiga men nödvändiga saker. Tog mig även i kragen och köpte Stieg Larssons sista bok, luftslottet som sprängdes. Är i slutet på den andra boken och min bror Johan tipsade mig om att köpa den tredje innan jag läste ut den andra. Åkte hem och tog en promenad med Petter, Linka kom och fikade och vi spelade kort. Tog en sväng på Gränby igen med Linka den här gången innan hon skjutsade mig till jobbet.

Imorse när jag vaknade på jobbet hade det kommit ca en dm nysnö. Det är aldrig något positivt när man bor i Uppsala. Bussarna kör som idioter för att komma fram i tid. Och istället för att göra en fin lätt inbromsning vid hållplatserna kör dom isätllet ca 50 km/h och tvärbromsar så att abs:en hackar som bara den och bussen liksom kränger över hela vägen. Sen visas helst så lite hänsyn som möjligt till folk som går och står på trottoarerna, lite brunt stenblandat snöslak på kläderna har väll ingen dött av eller?

Sen dessa jävla cyklister! En populär sysselsättning för cyklister i Uppsala är att när det är snorhalt cykla mitt i vägen och i uppförsbackar när det börjar gå trögt hoppa av cykeln och börja gå upp istället. Varpå bilister måste stanna och göra en lätt "start-i-backe" på blåisen. Lämna cykeln hemma om det snöar eller har kommit snö!!! Jag och Petter pratade om att det normala när vi var små var väll att ställa in cykeln på hösten och ta ut den på våren, eller? Kan inte ens innerst inne i hjärnroten komma ihåg att jag någonsin cyklat när det har snöat ute! 

Tack och hej!  

Fredag eller söndag?

Nu har jag varit ledig i två dagar. Imorgon börjar jag jobba. Alltså är detta min söndag medan det är alla andras fredag. Konstigt. Idag tog jag i alla fall en sväng ner på stan och hämtade Petters glasögon som har varit inne på lagning. Åkte upp på Gränby och mötte Linka och hennes mamma Rosa där. Kollade runt lite och käkade lunch. Köpte ett par reebookskor och tog nya kort till mitt körkort som jag ska förnya (eftersom jag trodde jag tappade plånboken för ca ett år sedan förlustanmälde jag det, sen hittade jag den och har inte orkat lägga ner energi på att ta nya kort och skicka in blanketten). Gick hem och ca fem minuter efter mig kom Petter hem. Hoppade in i bilen och hämtade Jim på stan och åkte till Gottsunda och köpte en tv som Wormis skulle få i inflyttningspresent. Gottsunda, smaka på det ordet. Fick kalla kårar i hela ryggraden när vi åkte igenom där. Där är det skottlossning, knivslagsmål, misshandel, mordförsök mm mm minst en gång i månaden. Hur som helst klarade vi oss helskinnade ut därifrån, puh. Åkte till Gävle och släppte av Petter och Jim. Styrde sedan min kos mot Vendel. Käkade middag hos Angelica och Patrik och kollade på Så ska det låta. Myste med Nattis, fikade och åt tapas. Mys pys!

Nu är det sängen för att ladda inför ett 10 timmars arbetspass imorrn!

God natt


Höjdrädd? Svar ja...

Vad har då denna dag att erbjuda? Städ, städ och mera städ kanske? Ser ut som ett slagfält här hemma. Ska i alla fall på möte klockan 18. Ska hjälpa Rebecka på vildmarksmässan i Stockholm den 13:e och 15:e. Hennes företag Naturcraft ska ställa ut. Dom har flera höghöjdsbanor ute i Fjällnora, den högsta är på 15 meter tror jag. Detta kan bli intressant då jag inte kann ett skit om klättring och är sjukligt höjdrädd. Mamma hade hittat min gamla dagbok i flytten som jag läste igenom när jag var hemma, där stog det om klassresan til Norrbyskär när vi gick i sexan och jag gick höjdbanan där på fem meter. Jag minns det fortfarande. Jag gruvade mig i säkert en timme innan jag gick upp, väl där uppe var benen som spaghetti. Men jag gjorde det!
Ett annat minne av min höjdrädsla är när vi var på Liseberg när jag var mindre. Den som uppfunnit fritt fall kan inte vara frisk alltså, och inte jag heller som gick med på att åka den. Tror jag hade hjärtstopp på ca 5 minuter och andades väll inte på 10 skulle jag tro.
Och alla mardrömmar jag har haft då jag är längst upp på Globen och känner hur jag tappar fotfästet och glider ner. Usch, blir svettig bara av att tänka på det. 
Men detta kommer nog gå bra. Bara jag slipper gå banan...



Jag och Rebecka på Flustret i höstas efter, säg, en öl?
   

Uppdatering...

Nu har ni fått väntat länge nog tycker jag. Jag är tillbaka. Som dom flesta nog redan vet så var ju stora planen i förra inlägget min och Petters roadtrip hem till Forsse. En mycket trevlig idé som jag kom på när jag satt på flyget på väg till arlanda i torsdags. Kom alltså till Uppsala förra torsdagen, jobbade fredag och åkte hem till Sollefteå igen på lördag. Det var mycket uderhållande att svänga upp till Johans hus medveten om att ingen annan var medveten om våran ankomst. Konstig mening det där. Hemma gjorde vi inte så mycket. Kollade på filmer, åt mat, åt godis och åt mer mat. Tittade på när pappa och Johan renoverande övervåningen, blev mycket mycket bra! 

Igår kom vi tillbaka hem till Uppsala och idag har vi haft möte på kontoret hela dan. Väntar nu på att Linka ska ringa och dra med mig på Gränby, kolla in nya H&M och alla andra nya affärer som har öppnat!

Höres 

RSS 2.0