25*2-årsfest

Hej på er!

Åh så skönt det är! Nu är jag ledig ända tills på tisdag! Vilken lycka. Igår var vi i Gimo och käkade och fikade, fick med oss Tilde hem som sov här. Jag jobbade natt och kom hem vid halv nio imorse. Så idag har vi varit på stan och shoppat och fikat. Har precis sagt hejdå till Petter och Tilde som åkte till Gimo. Ikväll blir det 50årsfest för mig och Linka. Rebecca och Tove har hyrt Flustret och ska fira deras 25år ihop. Middag och grejer blir det, med start klockan 18. Annars har inte mycket hänt. Har jobbat kvällar och nätter. Lyckats blivit beroende av serien One Tree Hill och spelet Betapet på internet. Föredrar oftast en kombination av de båda. Min kära vän Linn Forslund är vad man kan kalla besatt av spelet och hon brukar ha nöjet att spöa mig i det till som tätt.

Nu väntar jag bara på att Linka ska komma så makeovern kan börja.
Trevlig kväll mina vänner!


Brun och fin...

Nu ni... Nu är jag brun och fin, Har i och för sig en viss ton av orange på vissa ställen men det är ju smällar man får ta. Tänker aldrig mer sola i hela mitt liv kan jag säga. Hade bokat tid till kl 14 igår. Kom dit. Killen där förklarade lite hur man skulle göra, inte göra, tänka på osv. Fick smörja in sig först på händer och fötter, armbågar och knäskålar. Sen var det bara ställa sig i en kabin, trycka på en knapp, hålla andan och blunda. Vrida lite på sig och vifta lite med armarna. Var klart på 6 (!) sekunder! Så skönt att dom hade den där kabinen, jag fick lite panik först när jag trodde att hans kulle stå med någon slags burk och spraya. Men detta fick man klara helt på egen hand. Mycket nöjd med resultatet. Och till det billiga priset av 99 kr. Va! Det är det väll värt att investera i för att inte få hudcancer och solexem. Och slippa förbruka två flaskor aftersun som fakriskt är ganska dyrt.

Fick begär igår av att göra om i hallen. Den är så liten och tråkig. Skulle vilja måla om, ha bättre förvaring, bättre möblem mm. Spanade runt lite på nätet och hittade ganska lite grejer som skulle passa just i våran hall, men många andra roliga saker :)

                                               
                                                               
Ovanför datorn, kort och små lappar kan man sätta upp...
     
                                                                                   
                                                                                                 
Fin skylt




Cool dörrtapet... Till badrumsdörren...

Nu ska här bli brunt...

Hej och hå!

Orkade inte skriva nått igår. Slutsatsen av dagen var i alla fall att Linka kom hit mitt på dan, Petter åkte och jobbade. Vi tog en promenad, gick och handlade. Löste in min trisslott med vinst på 25 kr som jag fick på idrottsgalan, växlade pengar till parkeringsbiljetten även. Döm om min förvåning när vi hade fått två parkeringsböter den 12 och 13 januari. Öppnade bildörren och såg att lappen var borta. Den måste ha försvunnit spårlöst när vi försökte boxera igång djävulskapet. Men Parkia hade alltså missat att lappat ca 15 dagar, vilket jag är tacksam för. Såg även på automaten att man kan betala via internet. Ska nog börja med det. Undra hur många parkeringsbötrar jag samlat på mig under fyra år. En summa jag inte är intresserad av att rälna ut nu. 

Jag och Linka gjorde pasta med saffrarssås och kräftstjärtar, mycket mycket gott. Spelade monopol, såg på Sex and the city, ja det gamla vanliga helt enkelt. Idag ska jag ner på stan och solduscha tänkte jag, om det finns någon tid. Vägrar lägga mig i ett solarium efter incidenten i höstas när jag kokade i aansiktet i en vecka. Fick spraya aftersun i åtta dagar. Var en pisam upplevelse, och smäsrtsam. Jag kommer bestå av solskyddsfaktor 99 nästa gång jag åker utomlands kan jag säga. Jävla maskiner. Är det menigen att man ska bränna sig mer i ett solarium i Uppsala än på en strand i Thailand? Jaja, man lär sig av sina misstag. 

 
Så här såg jag ut i Tahiland. Ja, det är brännblåsor...


Kommande böter...

Oj så skoj vi hade igår! Jag och Linka byggade och dansade styrdans för fulla muggar. Bella kom också dit vilket var mycket trevligt! Var en riktigt bra trubadur som spelade där, irländsk tror jag dom var. Konstigt att man åker från Irland och spelar på en pub i Uppsala kan jag tycka. Men bra var dom som sagt. Idag har jag jobbat, nu är jag ledig i två hela dagar! Undrar hur jag ska bära mig åt för att dom inte ska gå så fort. Varför går lediga dagar så fort? För att man sover så länge kankse. Idag och igår sov jag till 12. Vilket är mycket ovanligt länge när det gäller mig.Men skönt var det. 

Kom precis på att parkeringsbiljetten på Forden har gått ut. Den 20:e. Vore det inte likt mig att få parkeringsböter så säg. Kan räkna med fem styckna, eftersom det är fem dagar sen den gick ut.  Har dom en gång lappat åker dom tillbaka varje dag för att se om man har en giltig biljett. Dom giriga jävlarna. Det jobbigaste är att man måste ha mynt och betala med, eftersom automaten inte tar kort. Dom gör det inte lätt för oss bilägare. Vore typiskt att få parkeringsböter på 1750 kr för en bil som har stått still i en månad. Nu blir jag nervös. Måste fixa detta tidigt imorrnbitti. Återkommer om resultatet av summan! 

God natt!    

Pubkväll

Hej mina vänner!

Nu har planerna för kvällen ändrats dramatiskt. Petter, Jonny, Jonas, Krull och Andreas sitter och spelar monopol här hemma hos oss och jag är på väg ner på stan. Ska möta Linka och Bella där och vi ska gå på O'connors och ha det trevligt. Skönt att inte gå på krogen ikväll, O'connors är en pub med livemusik och trevligt folk. Börjar känna mig gammal när jag uppskattar det mer än krogen.

Lyckades bränna alla skal i ugnen idag på jobbet när jag gjorde tacos. Dom var helt svarta och röken bolmade ut när jag öppnade luckan. Var livrädd att brandlarmet skulle gå, det är direktkopplat till brandkåren. Öppnade alla fönster och dörrar och vädrade ut. Som tur var fanns det mjuka bröd också. Så utan tacos blev vi inte.

Nu måste jag springa till bussen! Ha en trevlig kväll kära medmänniskor!

Personalfest!

Hej alla glada!

Oj vad skoj jag hade igår! När jag hade slutat jobba igår em begav det sig till personalfesten. Åsa hade beställt otroligt goda pajer och sallad och hade riggat upp stället med lite olika lekar. Fångarna på fortet blev det. Vi fick gå in i olika celler, jag och Claudia skulle fylla en plastmugg (som det var hål i) med vatten och sen springa runt en jacuzzi och försöka behålla så mycket av vattnet som möjligt. Jag blev blöt. Efter varje cell fick det vinnande laget nötter som man sen fick byta ut mot ledtrådar. Vårat lag vann självklart, även fast vi hade minst ledtrådar.
Senare drog vi ner på krogen och shakade. Mycket trevligt. Jag var relativt nykter under kvällen och märkte till min stora förvåning hur folk på dansgolvet helt oberört puttar och slänger med sig själva. En armbåge här, ett knä där, ojdå.. två människor som ramlar på mig. Lägger man aldrig märke till sånt när man är onykter själv? Det var en ny upplevelse, varje dag lär man sig något nytt. Gå inte ut på krogen onykter om du är rädd för att bli knuffad. Det var mycket trevligt i alla fall, klockan två slängde jag ohc Åsa in handduken. Åsa skjutsade hem mig så jag slapp ta taxi, tusen tack!
 
Nu ska jag snart åka och jobba, står tacos på menyn på jobbet och då är det aldrig nått problem att ta sig dit. Efter jobbet ska jag möta upp Petter hos Måssan och Eva. Ska bli trevligt!

Idag

Idag har jag haft finfint besök. Angelica, Nattis och Linka har varit här idag. Vaknade av att Angelica ringde kl 10 och var på väg hit. Klev upp, gjorde frukost, drack kaffe, umgick, Petter åkte och jobbade. Åkte och köpte kebab gjorde jag också. Få saker som är så gott som kebab. Linka hade varit på stan och köpt vax idag. Hon skulle vaxa sig under armarna. Vilket betydde fara för mig eftersom jag förstod att jag också skulle bli utsatt för masakern. Gick smidigt och smärtfritt för Linka såklart. Men för mig var det värre. Drog säkert 10 gånger under samma arm och jag känner mig aningen skinnflådd under höger arm, eftersom den var den enda som gick att vaxa då det var för lite hår under den andra. Det liksom pulserar och svider. Men men, vil man va fin får man lida pin. Har äntligen vunnit över Linka på monopol ikväll, men 13 miljoner! Nu är jag på rätt köl igen, inget stoppar mig nu.


Nattis...

Imorrn blir det jobb och personalfest. Nu ska jag sova. Petter den stackar ligger och vrider och vänder sig i sängen. Inatt gick han och la sig 02 men somnade inte förns 07. Och nu kan han inte somna och ska upp 04 imorrn. Hur ska detta sluta? Den som lever får se.

God natt! 

Funäsdalen i bilder

Känner att jag inte har varit världsmästare på att uppdatera här sitta tiden, så jag bjuder på ett till inlägg. Åsa har lagt upp bilder på facebook från Funäsdalen. Så jag har snott dom helt enkelt (eftersom jag inte har någon egen kamera). Enjoy!


Skotertur. Körde i ca 3 timmar. Fyra toasters av fem! Kanonkul!


Uppe på fjället. Blåste som attan!


Vi fick olika uppdrag som vi skulle utföra och fotografera under helgens gång. Ett var att bilda en pyramid. Lyckades bra om jag får säga det själv!


På fredagkväll bakade vi pizza!


Ett annat uppdrag var att ta en bild med en annan turist. Här är resultatet.


Stadig på dansgolvet!


Likaså här! Längst fram är säsongarn som bodde på samma vandrarhem. Ingen minns vad han hette, men hans kompis hette i alla fall Petter!

Jobb, jobb, gala, jobb...

Hej!

Har inte orkat skriva något här sen i måndags. Är så sjukligt trött. Var på Idrottsgalan i måndags. Vilken tillställning. Hela kalaset med vip-bar, kändisar, mat, dryck och efterfest. Mycket mycket roligt hade jag! Fick sitta berdvid en mycket intressant man vid namn Kay Wiestål som kände hela svenska idrottseliten. Och då menar jag ALLA! Han hade jobbat med Ingmar Stenmark, Björn Borg mfl. Och självklart alla som var på galan, Gunde, Tony Rickardsson, Anna Lindberg, Kristin Kaspersen mfl mfl. Mycket förvånande när en sån man aldrig hört talas om förr känner alla kändisar men inte är kändis själv. Det är väll lustigt!? Jag sov i hufvudstaden i alla fall och igårmorse klev jag upp tidigt och åkte och jobbade. Från 11.30 till 21.30. Och idag jobbade jag 8-18. Kan säga att jag är ganska slut nu. Men än är det inte vila. Nu måste jag börja städa, Angelica och Nathalie kommer och hälsar på imorrn. Risken är ganska stor att hon får astma om hon ska krypa runt på det här golvet. Kanske är dags att packa upp väska sen fjällen också? Har en känsla att så är fallet.

Yesterday

Hej hej, hemskt mycket hej!

Glömde helt enkelt bort att skriva igår. Jobbade 8-18. Linka kom och hämta mig på jobbet. Helt otroligt snällt! Hon får också en stjärna :) Åkte hem sen och spelade monopol, jag förlorade igen. Men ett tag gick det riktigt bra ska jag säga. Idag har jag, Petter och Linka även anmält oss till Rebecca och Toves 50-årsfest på Flustret! Ska bli riktigt roligt, den 31 januari är det. Så om två helger ska vi svänga våra lurviga. Men först är det utgång med jobbet på fredag!

Bye bye

Oväntat jobb

En sån da. En sån där jobbajobba da. Vaknade av att Angelica ringde. Hon har börjat jobba extra på helgerna nu, egentligen är hon ju mammaledig med mitt älskade gudbarn Nathalie. Hur som haver så var edt hennes första pass på ett år och vad händer. Jo, den som ska jobba med henne är sjuk. Jag skulle ju börja halv tre var det tänkt men underbar som man är var det bara att kliva upp, kasta sig i duschen och ta bussen till jobbet. Kom dit vid tiotiden och kom nyss hem. Ett nätt arbetspass på ca 12 timmar. Men det var riktigt kul att jobba idag med Angelica! Ojojoj så längesen det var vi jobbade ihop! Imorrn börjar jag klockan 08 och det gör Angelica också så hon kommer och hämtar mig så jag slipper åka buss :) Det får hon en stjärna i himmlen för!



Nattis och mamma Angelica. Bilden är tagen i somras, nu är hon stor tjej :)

Monopol

God kväll!

Idag har vi jobbat jag och Petter. Hade möte i stan och när det var klart så kompade jag tre timmar så jag slutade 15 istället för 18. Det behövs inför nästa vecka med mycket jobb. Linka kom ikväll och vi spelade monopol, i slutet hade jag 200000 kr och Linka 32 miljoner. Jag förlorade stort. Vi fick nya versionen av monopol i julklapp av Petters syster med familj. Mycket roligt, man använder visakort istället för papperspengar. När spelet var uppgjort och jag lite lätt irriterad pga mina dåligaförloraresidor så såg vi Let´s dance. Mycket underhållande. Skrattade som attan.

Nu ska jag sova. Var glad.   

Ouppackningsmonstret

Ingen vinst igår så klart. Inte ens 22 kronor som var den lägsta vinsten. Idag har jag jobbar hela dagen. När jag kom hem låg Petter i startgroparna för promenad så jag bytte om och vi tog en promenad till ica och videouthyrningsgrejen. Så ikvll blir det grönsaksdipp med en film och efter det One Three Hill. Mycket bra.

Just nu håller jag på att slå mitt personliga rekord i uppackning kan jag meddela. Min väska står fortfarande kvar i hallen, även fast jag kom hem i söndags. Problemet är att jag alltid packar så fruktansvärt mycket! Smink hit och kläder dit. Det slutar alltid med en packning på cirkus 15 kilo. Och alltid när jag kommer hem sedan så står väskan kvar i minst en vecka. Hur kan detta komma sig? Att det är så lätt att packa men så svårt att packa upp? Tror ordet stavas motivation. Hur kul är det att packa upp alla kläder för att sedan slänga dom i tvättkorgen, tvätta, hänga, hänga igen eftersom Silla drar ner 50% av kläderna som hänger på stället, låta torka, vika, hänga in i garderoben. Ja, ni förstår. Jag besvarade min egna fråga märkte jag. Bra detta med en blogg. Eller så är det seg-genen som spökar igen. Men för mig är det helt ok att ha väskan ouppackad och använda den som garderob. Värre för han som bor med mig och måste kliva över den varje gång han ska ut genom dörrn.


Jag och Petter i Leksand i somras

I väntan på miljonerna...

Hola Amigos!

Idag vaknade jag av att Petters syster Kristin ringde och väckte oss. Vi skulle vara i Gimo 11. Lyckades komma en halvtime försent vilket är en klar förbättring jämfört med tidigare gånger. Fick frukost och fika där. Planen var att åka till Gävle, men Petter var trött, jag ska jobba imorrn och Johan jobbade också. Så vi beslutade oss för att åka hem och äta istället. Blev stuvade makaroner med köttfärsbiffar. Mumma. Ikväll har vi även plockat bort julen, Petter systerdotter Engla påminde om att det var Knutmasso igår. Alltså tjugondagjul. Hade jag totalt missat så när vi kom hem åkte pyntet och glittergulligull ner i lådorna igen.

Jag och Petter spelade även på lotto idag. Sattsade 82 kr idag och 82 på lördag. Vi lyckades också missa dragningen. Allt var planerat in i minsta detalj. Maten var klar och precis när vi satt oss framför tvn för att bli miljonärer så var programmet slut. Vilken blåsning. Så nu har jag letat upp raden på internet och ska rätta den. Många vuxenpoäng blir det iaf när man spelar på lotto, även om vi inte vinner pengar.

Imorrn blir det jobb igen. från 8-18, lååånga dagar!

Mat, mat, mat & mat...

Hola!

Mitt i matlagningen. Idag har vi spenderat dagen med att äta kinabuffé, varit på Gräby, tittat på Björn Gustavsson, satt på lösnaglar på mig och handlat. På menyn står vitlökskroketter, ostschnitzel, gurka och ruccola. Mumma, imorrn börjar nog ett sundare liv tror jag. Om det inte dyker upp några oväntade restaurangbesök. Har inte gjort något annat än ätit senaste månaden känns det som. Det är ju så gott allt, som Petter och hans kompisar brukar säga. 

Imorrn ska vi först till Gimo och Petters syster och sen vidare till Gävle och hälsa på Johan, Anna och Wincent. Ska bli trevligt. Synd bara att jag jobba på torsdagmorgon. Nej, nu kallar matlagningen. Ikväll blir det monopol och P.S I love you. Världens bästa film!



Se den!

Min helg

Okej, här kommer allt vettigt att veta från helgen som förflutit.

Torsdag: Började dagen med att åka hela 50 mil i bil. Resan gick bra, tröck godis och lekte lekar i bilen. När vi kom fram fick vi våra rum och gick upp till Wärdshuset och åt middag. Lasagne fick vi, supergott!  Drack lite öl och vin och spelade spel som jag vann förstås! Priset var en valfri drink i baren. Tackar tackar.

Fredag: Brjade dagen med frukostbuffé och efter det hade vi lite övningar i personlig utveckling. Väldigt intressanta saker som handlade om personliga mål och kommunikation. Var intressant att se vad lite man kan göra för att förändra sin vardag och nå sina personliga mål. Meningen var att vi skulle jobba vidare i några timmar till efter lunch, men dom tyckte vi var så duktiga så jobbet bjöd oss på en skotertur på eftermiddagen istället. Det var riktigt kul! Jag körde en av skotrarna med våran personalchef Robin på sitsen bakom. Lyckades välta en gång, men det gick sakta så vi hann hoppa av. Gasade som attan för att komma upp för en backe som jag hade kört fast i tre gånger tidigare. Tanke var att jag skulle gasa som fan för att komma up, men det lutade lite för mycket så vi välte. Men till slut kom vi upp iaf. Helskinnade och gladda. På kvällen fick vi baka våra egna pizzor och sen spelade vi spel som mitt lag vann, of course.

Lördag: På lördag var det augstart e vear. Några åkte till backe och åkte slalom medan några av oss åkte in till byn och "shoppade". Jag köpte ett par täckbyxor och sen fikade vi på ett mysigt ställe. Köpte även blommor och en filt och blommor till dem som ägde vandrarhemmet för att dom var så otroligt trevliga och hjälpe oss med allt möjligt! Snacka om service! Alla som planerar att åka till Funäsdalen måste bo på Grönländaren! Ortlig service och dödligt bra mat! På kvällen blev det trerätters och vin, shots och drinkar. Vi åkte in till en krog vid elvabläcket. På vägen drog Anders i sig en kvarting renat själv och detta resulterade i en kalasfylla. Vi dansade och drack drickar och alla andra åkte hem utom jag, Åsa och Anders. Vi hade en mycket trevlig kväll jag och Åsa. Anders gick mest runt för sig själv och mös och försökte dansa med sig själv på dansgolvet. Hur som haver så lyckades han bli utslägd fyra gånger från stället och när jag och Åsa hittade han på en stol halv medvetslös insåg vi att det nog var dags att åka hem. Jag och Åsa bar Anders, som för övrigt består av 110 kg och är rugbyspelare, på varsin axel. Självklart var det blixthalt utanför och jag ramlade och fick Anders över mig. Resultatet är en stor svulnad på låret. En lårkaka som heter duga. Men över det hela hade vi en väldigt trevlig kväll och jag ser framemot personalfetsen den 23:e.

Söndag: Ja, gårdagen spenderade vi i en bil. Alla var något sega och inte många ord blev sagda på resan hem. Sov gott inatt efter fyra dagars hålligång med de bästa arbetskamraterna man någonsin kan få!

Idag har jag äntligen träffat min älskade Linka! Som jag har saknat henne. Har inte träffat henne på en halv månad. Var Hallelujah moment när vi sågs! Träffades på stan och åt en sallad på Cupido. Efter det tog vi bussen och hämtade hennes bil och beslutade att hon skulle sova över hos min och Petter. Så nu sitter vi här och har kollat på Lipstick Jungle, dricker vin och äter naturgodis. Riktig vardagslyx. Nu ska jag pimpla vidare!

Puss hej! 

PS. Eftersom ajg har drulat bort min kamera har jag inga bilder från heögen. Så det kommer när någon har mejlat över dom!


Hemma!

Vilken extraordinärt trevlig helg vi har haft! Helt underbart med bra boende, fantastiskt trevlig personal. Och maten, den maten mina vänner. Jag citerar min arbetskamrat Anders, dock innan kvartingen slank ner. "Det är poesi för smaklökarna". Stämmde mycket bra! Har precis kommit hem och nu ska jag umgås med Petter och Jonny. En bättre redovisning av helgen kommer imorgon. Förbered er på mycket läsning!  

Redo

Nu är jag färdigpackad tror jag. Hoppas det. Har alltid ångest över att jag har glömt nått. Nu väntar jag bara på att Åsa ska komma och hämta mig sen är systemet första stoppet. Efter det väntar 50 mils bilresa. Men det kommer nog bli roligt det med. Värre på vägen hem kan jag tänka mig. Hörs på söndag om jag inte snokar upp en dator innan dess.

Önska mig trevlig helg-tack!

Är det inte det ena så är det det andra...

Hittade ett par skor! Fick dom av mamma förra vintern, gissar att dom är från 80-talet. Låga skinnstövlar med fodring i, kan väll klassas som vinterskor? Han gruvat mig hela kvällen för att börja packa. Jag är sämst på att packa. Slutar med att jag har ca 3 väskor att dra runt på. Började med kläder. Först innekläder, sen festkläder. Sen kom jag till ytterkläderna. Letade upp understället, mössa och vantar och täckbyxorna. Täckbyxorna ja, hittade dom inte. Kan sätta mitt liv på att jag hämtade dom från mamma när vi var i Sälen med jobbet för två år sedan. Vet till och med hur väskan såg ut som jag hade dom i. Men nu är dom spårlöst försvunna. Nu har jag letat i varenda garderob och byrålåda utan resultat. Har letat en, två och tre gånger på samma ställen. Men hittar dom icke. Funderade ett tag på att gå ut i förrådet och leta men konstaterade att jag hellre får urinvägsinfektion av att inte ha täckbyxor än att gå ut dit och leta. Skulle vara som att leta en nål i en höstack. Får köra med långkalsonger och jeans istället. Om jag inte hittar nått ställe att stanna på efter vägen och köpa ett par.

Utan skor

Började dagen med att försova mig. Hann dock med bussen, men det var fan på håre. Tog en timmes komp och åkte ner på stan och hämtade halsbandet Linka hade beställt och skickade det till Bollnäs så hon har det på fredag då hon ska på förlovningsfest! På bussen imorse kom jag på att jag inte har några vinterskor. Ett problem med tanke på att vi ska till Funäsdalen imorrn med jobbet. Sprang in på skopunkten och Stadium men dom hade inget i vinterkängsväg att erbjuda. Köpte ett par skidstumpor för jag tänkte att dom kanske kunde kompensera de ickeexisterande ovannämnda. Lånade Åsas bil in till stan och parkerade faktiskt i ett parkeringshus :) Trottsade ödet med att parkera bredvid en stolpe och med viss nervositet backade jag ut utan problemo.

Petter jobbar heldag idag och igår, imorrn jobbar han förmiddag. Så han lär jag inte se förns på söndag. För imorrn är det ju som bekant dags för vinterresan med jobbet. Ska bränna ut lite bra låtar nu, Anders på jobbet har önskat Blümchen. Haha, tror det var ironi men är det det han vill ha så ska han få det. Kommer för övrigt troligtvis inte ha tillgång till dator, om ingen snäll rackare har med sig en bärbar man får låna. Om inte så är fallet så kommer jag inte blogga på hela helgen. Men kika in ändå vettja, man vet aldrig vad som händer!



Från förra personalfesten. Dock är dessa bönor inte med denna gång :(

Har ni sett föresten att jag har bytt bakgrundsfärg på bloggen. Haha, jag är ett tekniskt geni! Satt uppe till kl ett inatt och pillade. Kan vara därför jag försov mig.

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM
Mycket bra låt!

Hallelujah!

Min bror har börjat blogga! Detta kan bli helt fantastiskt! Nu kan jag se om han förvaltar mitt (ok mammas) hus med den vörda det förtjänar. Skämt åsido. Tycker fortfarande att det är en aning jobbigt. Men alla andra säger att det blir bra i mammas lght i stan, så då får jag väll tro på det då, även fast det känns som om jag förlorar mitt hem och alla har en anknytning dit utom jag (mina två bröder med varsitt hus på tomten). Nej, nu är det nog. Detta ska inte handla om mitt ältande utan om min brors blogg. www.enka.blogg.se. Läs den, mycket läsvärd. Kan lova er att ni kommer få många skratt om ni följer den. Såg ni föresten, nu har jag lärt mig att länka.

Som jag skrev tidigare idag så skulle jag ner på stan och köpa skivor. Tog bussen en timme tidigare. Gick i sakta mak på stan tills jag märkte att det var ovanligt lite folk. Såg anledningen när jag tittade upp på skyltfönstren. Röd dagjävel! Ingenting hade ju öppet. Var bara att ta första bästa buss till jobbet och komma en halvtimme tidigt. Löste det med att Anders på jobbet fixar skivor istället. Annars hände det inte mycket. Panerade torsk på jobbet för första gången i mitt liv. Förutom att vi inte hade ägg och att varje finger på högerhanden fick som ett litet berg av panering gick det mycket bra. Otroligt gott blev det! Nu ikväll har vi tittat på fotboll (läs: Petter har tittat på fotboll, jag har legat bredvid och ätit choklad och pillat naveln). Imorrn börjar jag jobba klockan 10. Perfekt tid, inte för tidigt, inte för sent. 

God natt! 

Katten... igen

Ska jobba idag igen. Kväll. Fast idag ska jag åka buss. Petter jobbar så min tid med volvon är över. Nu får jag åka 1½ timme innan jag börjar jobba istället för 15 min. Måste byta buss på stan. Men idag måste jag ändå ner dit och köpa lite skivor som jag ska bränna över musik på till resan.

Imorse vaknade jag av att det låg ett blött snöre i sängen. Silla hade bitit av ett snöre på en tröja och sen måste hon ha svalt det halvvägs och sen spytt upp det eller nått. Fast det var ingen spya i sängen utan bara snöret. Har gått på upptäcktsfärd och undersökt alla mina svarta tröjor med snöre och konstaterat att det måste ha varit från Petters tröja. Igår höll hon på att välta dvdn också när vi låg och tittade på tv, men jag räddade den i sista sekunden. När jag ändå pratar om henne kan jag berätta hur otroligt irriterande hon kan vara ibland på nätterna. Hon älskar att ligga och sova i min garderob. Men på nätterna är den vanligtvis stängd. Så vad gör hon. Jo, kraffsar på dörren med sina sylvassa klor så det gnisslar lite skönt i öronen. Sen står hon så tills nån kommer och öppnar. I förrgår gick jag upp runt tretiden och öppnade den men vad tror ni händer. Då dög inte min garderob längre utan då skulle hon in i Petters istället. Petter är övertygad att "hon gör det bara för att jävlas". Men jag är inte säker på att en katt har sån förmåga, men man börjar ju undra.

Nu ska jag ta bussen ner på stan.

ciao


Resan närmar sig

Goder kväller!

Att jobba gick smärtfritt. Tittade på tv, läste bok, lagade mat, läste mer bok och åkte hem. Kommer verkligen sakna mitt jobb den dagen jag slutar! Nu har jag nyss kommit hem i alla fall, tog en sväng förbi affärn och köpte lite ölkorv och choklad. Så nu ska jag och Petter mysa ner i sängen och titta på en ny serie som han har hittat, jehrico eller nått sånt heter den. Ska bli intressant, han är helt frälst så jag hoppas att jag blir det med. På jobbet fick jag även planeringen för resan vi ska göra på torsdag. Vi i personalen ska åka till Funäsdalen. Resan har temat visioner och mål. Ska bli intressant. Känner jag mina arbetskamrater rätt blir det mer sitta i backen och smutta på en öl eller två än att ha konferens. Från torsdag till söndag blir det alltså, det är 50 mil så två dagar blir väll helt fokuserade på bilkörning. 

Nu är det dags för Jehrico (?).

God natt

Morning

God morgon!

Sov lite länge idag också. Idag blir det jobb. Hinner inte med så mycket annat när man börjar 14.30 och slutar 21.30. Ont i halsen har jag fått inatt också. På vänster sida, mycket konstigt.
Igår gjorde jag inte så mycket annat än läste ut en bok och började på en ny. La mig i sängen och kollade på Baywatch tills jag somnade. Nu blir det en snabbdusch sen iväg och jobba.  

As good as new

Piggar upp efter ett deppinlägg med en mycket bra abbalåt som jag hade glömt bort. En riktigt glädjespridare. Hörde den igen på körslaget förra veckan och sen dess har den gått varm på youtube. Abba har utan tvekan gjort de bästa låtarna någonsin! Går inte att hitta en låt som inte är bra. Själv brukar jag lyssna på dem i olika perioder. Nu är jag inne i en period och jag gillart!

http://www.youtube.com/watch?v=HiUsr_h2_wQ



Fattar inte hur man länkar på den här sidan, så ni får klistra in den själv. Nu ska jag återgå till sista sidorna på Stieg Larsson och sen fortsätta på andra boken i triologin. Sen får vi se om Petter, Jonny och Plutten har med sig nån mat när dom kommer hem från gränby.


Om att flytta ut ur ett redan utflyttat hem

Nu i helgen håller min mamma på att flytta. Från Gruvberget och in till en lägenhet i stan. Trodde i mitt naiva sinne att denna dag aldrig skulle komma. Men nu när den är här kan jag inte låta bli att känna en viss sorg. Som tur är så är det min bror och hans flickvän som ska köpa det.
Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Då flyttade jag till Uppsala och bodde i ett studentrum på 7,5 kvm. Det var inte mitt hem. Mitt hem var fortfarande hemma på Gruvberget hos mamma. Det var först för två år sen när jag och Petter köpte vår lägenhet som jag fick ett eget hem. Men jag har inte sett huset som ett mindre hem för det. Jag har alltid trott att mitt rum ska stå kvar och vänta på mig. Jag vet att det inte är realistiskt att tänka så men det har varit min plats. Jag har hört hemma där. Nu har jag inget hem att komma hem till. Jag vet att jag alltid kommer vara välkommen, men inget kommer vara mitt. Jag kommer i fortsättningen vara gäst i mitt eget hus, och det kommer kännas konstigt en tid framöver. Samtidigt känner jag mig glad för Emil och Ingalill som kommer få ett eget hem, och förmodligen ta mycket väl hand om mitt hus. Det känns som att vända blad och börja på ett nytt kapitel. Ingen kommer veta hur mycket jag och Natalie slet när vi målade om mitt rum till vinrött, och det blev bordellrosa. Eller när vi tjejer stog vid pianot och sjöng "I know him so well" tills våra strupar blödde. Eller att den röda fläcken på golvet är nagellack som jag råkade spilla ut när jag var 13 och trodde det var snyggt med rött nagellack. Jag vill inte vara bitter, jag vet att det låter så. Men det är sån konstig känsla detta. 

Jag kan inte låta bi att tänka på hur det hade varit om allt hade blivit som det skulle.  


God natt

Hallå!

Gårdagen bestod av städning och handling. Inte överdrivet intressant. Idag har jag varit hos Angelica, Patrik och Nathalie hela dagen. Började med att åka till Gränby och köpa försenade julklappar till Nattis. Blev en leksakskarusellskallra av nått slag och lite kläder. Hon uppskattade detta mycket! Åt middag där och kollade på körslaget, fikade ca 5 gånger och åt chips och dipp. Inte dåligt, en lördag bestående av mat. Nu är jag var på väg hem var jag på väg att krocka med ett rådjur också. Hoppade framför bilen, men smidig som man är hann jag bromsa och väja. 


Gudmor och en nyfödd liten Nattis.

Nu sitter jag med Petter, Jonny och Plutten och tittar på Robert Gusavsson. Är buffé av godis, chocklad, nötter och chips. Känner mig dock ganska nöjd med dagens intag av onyttigheter. 

Återkommer imorgon! 


New years

Ojdå. Vaknade nyss. Nu är jag pigg och utvilad!


Ok. Nyår. Åkte efter dramat med backspegeln och jobbade. Hade trevligt på jobbet med trerätters, avocado, lax och glass. Världsmästargott var det. Åkte sedan vidare till Öregrund där jag tog färjan över til Gräsö. Fick gå tidigare från jobbet så jag han med 22-färjan. Över på säkert land igen åkte jag mot stugan där firandet höll hus. Det var två år sen jag var där så minnet av vägen var inte det bästa. Svängde av den "stora vägen" och åkte ca 4 km tills jag kom till en återvändsgränd. Den vägen var ju onekligen fel. Till historien hör att man inte har någon mottagning där ute, eller Petter har ingen mottagning, så det gick inte att ringa till han. Ringde till själva stugan ca 25 gånger, men dom hörde inte detta pga. sällskapspel och andra ljudliga aktiviteter, så som hockey.

Åkte tillbaka till ruta ett och svängde av vägen en aning längre bort. Åkte och åkte och åkte men kom aldrig fram. Vände, kom tillbaka till korsningen när jag konstaterade att det måste ha varit rätt väg, vände igen och åkte tillbaka samma väg. ca 5 km rakt in i skogen. 22.45 var jag framme. Något irriterad på att ingen hade svarat i telefon, men det gick över fort. Det tog alltså 40 min att köra dit när det egentligen tar 15. Men men, nu hittar jag i alla fall. Fick efterrätt igen när jag kom fram och sedan spelade vi spel och missade tolvslaget. Var mitt uppe i ett parti när någon sa att det var 30 sekunder kvar. Drack lite champagne och rödtjut och spelade spel hela natten, fyra gav jag upp. Vaknade klockan nio.


Så igår var jag ganska sliten och trött. Även fast jag inte drack mycket alls. Men som sagt nu är jag utvilad. Får se vad dagen har att erbjuda.   


Trasig backspegel. Ja, det stämmer.

Gott Nytt År kära vänner!

Hann inte skriva något igår, jobbade kväll. Började dagen med att åka på Gränby och kolla in rean. Den var sämst! Totalt utplockat i alla butiker, tre trosor hittade jag. Vilket fynd. köpte blommor, åkte ner på stan till Yngve och Brita med blommor. Dom blev mycket glada över min närvaro och bjöd på lunch. Hade parkerat i ett parkeringshus en bit bort och lagt i pengar till 14, eftersom jag började jobba 14.30. Hur som haver så blev det lunch och fika som sagt och 14.20 gick jag därifrån. Något stressad över en eventuell parkeringsböter och tio minuter kvar till mitt pass skulle börja småsprang jag bort till parkeringshuset. Döm om min förvåning när jag inte hade fått parkeringsböter! Med tanke på att jag har gett parkeringsböter ett ansikte. Glad men fortfarande stressad satt jag mig i bilen och backade ut. Till saken hör att på min vänstra sida hade jag en stolpe som jag i all hast glömde bort. Small till som fan och backspegeln gick i bitar. Eller bitar och bitar. Skärmen på baksidan flög av, själva hållaren spräcktes och glaset hängde ut i några tarvliga kablar. Jag hade alltså backat in i stolpen med backspegeln före så att säga. Två killar som stog och väntade på att jag skulle backa ut så dom kom in i sin bil knackade på bagageluckan och frågade hur det gick. Det gjorde inte saken bättre. Så nu är volvon utan vänster backspegel. Tackar tackar.

Mitt självförtroende i bilkörning fick sig en ordentlig törn. Så idag när jag skulle parkera svärmors bil i den minimala carporten (ca 20 cm till godo på varje sida) fick Petter helt enkelt göra det istället. Jag klarade inte pressen. Kommer ta lång tid innan jag tar mod till mig och åker in i ett parkeringshus igen. Men men, rädslor är till för att övervinnas.

Är på jobbet nu och ska sova, lite sliten efter gårdagens firade. Vilket jag berättar mer om imorgonbitti när jag kommer hem från jobbet. Sömnen kallar.

RSS 2.0